Arhiva » Vesti » Jug press 21.04.2017

Nišstan poskupljuje usluge za pet posto

Jug press petak, 21. april 2017.

NIŠ

Gradsko veće Niša na današnjoj sednici donelo je odluku da verifikuje odluku Nadzornog odbora Nišstana da se poveća cena usluga za pet posto.

“Od 2013. godine javno preduzeće nije povećavalo cene svojih usluga . Do tada je svake godine bilo po neko povećanje. Kalkulacija cena koja je urađena 2012. godine pokazala je da nema opravdanja revidiranje cena svake godine. Poslednje četiri godine nismo menjali cene iako smo u planu poslovanja za svaku predhodnu godinu imali to predviđeno. Za ovu godinu u programu poslovanja Nadzorni odbor je doneo odluku da se poveća cena naših usluga za pet posto. Naravno, dobili smo saglasnost Skupštine grada prilikom usvajanja tog programa poslovanja . Danas na Gradskom veću to je samo verifikovano” , objasnio je direktor preduzeća Nišstan Nenad Hafner.

Na jednom prosečnom stanu od 50 kvadrata dosadašnja cena održavanja je bila 323,5 dinara a nova cena je 340 dinara. To je povećanje cene od 16,5 dinara, pet posto, kako je I predviđeno.

Javno preduzeće „Nišstan“, bavi se održavanjem zgrada i pružanjem stambenih usluga u Nišu. I pored mnogih privatnih agencija koje rade slične poslove ova firma stara se o preko 75 odsto objekata kolektivnog stanovanja što je oko 1388 stambenih zgrada. Zaposleni u ovom preduzeću osim tekućeg održavanja rade i na održavaju kanalizacione mreže, elektro instalacija, liftova i hidrofora, u zgradama gde ih ima. Godišnje obave oko 700 do 1000 intervencija na održavanju zgrada.

Podelite

Štampaj

Facebook

Twitter

Google

Email

Skype

I ovo Vam može biti interesantno


Objavljeno na sajtu jugpress.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Niš

©2017 Netmark d.o.o.