Arhiva » Vesti » Radio 021 21.04.2017

Drugi osumnjičeni za napad u Parizu predao se belgijskoj policiji

Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti posle pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopštio je danas portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Radio 021 petak, 21. april 2017.  |  Tanjug

"Muškarac za kojim su belgijske vlasti raspisale poternicu predao se u policijskoj stanici u Antverpenu", kazao je portparol francuskog MUP-a Pjer-Arni Brande. Napadač koji je u centru Pariza jednog policajca ubio, a dvojicu ranio, identifikovan je, ali njegovo ime neće biti otkriveno dok istražitelji ne utvrde da li je imao saučesnike, izjavio je ranije pariski tužilac Fransoa Molen.

Islamska država ranije je preuzela odgovornost za napad navodeći da je napadač Belgijanac Abu Jusef. Neimenovani izvor je prethodno rekao za CNN da je "napadač bio poznat francuskim bezbednosnim službama koje se bave islamističkim aktivnostima".

Francuski predsednik Fransoa Oland zakazao je sinoć hitan sastanak. Incident se dogodio nekoliko dana pred predsedničke izbore u Francuskoj, a predsednički kandidati Marin le Pen i Fransoa Fijon otkazali su predizborne aktivnosti.

Francuska je u potpunosti mobilisala svoje bezbednosne snage, uključujući i elitne jedinice, da bi se osigurala bezbednost građana tokom predstojećih predsedničkih izbora, posle pucnjave u centru Pariza, izjavio je danas premijer Bernar Kaznev, posle vanrednog sastanka sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima.

Elitne jedinice će, kako je naveo, biti podrška za 50.000 policajaca već određenih za obezbeđivanje izbora.

Autor: Tanjug


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2017 Netmark d.o.o.