Belgija znala za napad, Francuzi nisu učinili ništa

Belgija znala za napad, Francuzi nisu učinili ništa

Vesti online petak, 21. april 2017.
Francuske obaveštajne službe su još jednom zakazale i dozvolile da se dogodi teroristički napad, ovoga puta u samom centru Pariza.
Za razliku od prethodnih napada sa potpisom Islamske države, ovaj je bio usmeren na policajce - jedan je stradao, dvojica su teško ranjena. Belgijske službe su tokom četvrtka prosledile svojim kolegama informaciju o tome da je... »

Pariz: U toku istraga da li je napadač imao saučesnike

Al Jazeera petak, 21. april 2017.
Francuski istražitelji pokušavaju da procjene da li je muškarac, koji je ubio jednog policajca, a dvojicu ranio u centru Pariza, imao saučesnike.
Francuski istražitelji pokušavaju da procjene da li je muškarac, koji je ubio jednog policajca, a dvojicu ranio u centru Pariza, imao saučesnike, izjavio je danas francuski tužilac Francois Molins. Prema njegovim riječima,... »

Napadač iz Pariza - Karim Šerfi, pored tela pismo i Kuran

B92 petak, 21. april 2017.
B92: Napadač iz Pariza - Karim Šerfi, pored tela pismo i Kuran
Pariz -- Francuski istražitelji pokušavaju da procene da li je muškarac koji je ubio jednog policajca, a dvojicu ranio u centru Pariza, imao saučesnike.
To je izjavio francuski tužilac Fransoa Molen. Prema njegovim rečima, napadač nikada nije pokazivao nikakve znake radikalizacije uprkos velikom broju godina provedenih u zatvoru, preneo je Rojters. On je potvrdio da su u pismu,... »

Ovo je lice krvnika iz Pariza: Francuska policija otkrila identitet napadača s Jelisejskih polja

Kurir petak, 21. april 2017.
Francuski predstavnici policije otkrili su identitet ubijenog napadača koji je učestvovao u pucnjavi u četvrtak na Jelisejskim poljima.
Napadač ubijen u pucnjavi u kojoj je stradao jedan, dok su teško ranjena dva policajca zove se Karim Šurfi. Islamska država preuzela je odgovornost za napad, a kraj njegovog tela pronađena je poruka ID-a. Portparol francuskog... »

Napadač osuđivan ranije zbog oružanog napada

Politika petak, 21. april 2017.
PARIZ - Francuske vlasti saopštile su danas da je napadač, koji je ubio jednog i ranio dvojicu policajaca u centru Pariza, Karim Šerfi ranije osuđivan zbog oružanog napada na pripadnika policije. Šefri je živeo sa majkom u istočnom pariskom predgrađu Šel i zatvorsku kaznu zbog napada na službeno... »

Drugi osumnjičeni za napad u Parizu predao se belgijskoj policiji

Radio 021 petak, 21. april 2017.
Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti posle pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopštio je danas portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
"Muškarac za kojim su belgijske vlasti raspisale poternicu predao se u policijskoj stanici u Antverpenu", kazao je portparol francuskog MUP-a Pjer-Arni Brande. Napadač koji je u centru Pariza jednog policajca ubio, a dvojicu... »

Identitet napadača u dokumentima iz kola, Francuzi ćute

B92 petak, 21. april 2017.
B92: Identitet napadača u dokumentima iz kola, Francuzi ćute
Napadač iz Pariza koji je u četvrtak ubio jednog policajca i teško ranio dvojicu identifikovan je po dokumentima iz automobila, piše BBC.
Međutim, kako navode, francuski zvaničnici i dalje nisu objavili njegov identitet. Lokalni mediji javljaju da je 39-godišnjak i da je živeo u predgrađu Pariza, kao i da je viđen kao potencijalni islamski terorista. Islamska... »

Belgija je znala, džihadisti, izvor CNN – a napad se desio

B92 petak, 21. april 2017.
B92: Belgija je znala, džihadisti, izvor CNN – a napad se desio
Francuske obaveštajne službe su još jednom zakazale i dozvolile da se dogodi teroristički napad, ovoga puta u samom centru Pariza.
Za razliku od prethodnih napada sa potpisom Islamske države, ovaj je bio usmeren na policajce – jedan je stradao, dvojica su teško ranjena. Belgijske službe su tokom četvrtka prosledile svojim kolegama informaciju o tome da je... »

"Identitet napadača je proveren, neću ga otkriti"

B92 petak, 21. april 2017.
B92: "Identitet napadača je proveren, neću ga otkriti"
Napadač koji je u Parizu policajca ubio, a dvojicu ranio, je identifikovan, ali ime neće biti otkriveno dok istražitelji ne utvrde da li je imao saučesnike.
To je izjavio pariski tužilac Fransoa Molen. "Identitet napadača je poznat i proveren je. Neću ga otkriti jer je u toku istraga sa pretresima", rekao je on novinarima. Prema njegovim rečima, istražitelji žele da budu sigurni da... »
©2017 Netmark d.o.o.