Arhiva » Vesti » Ekapija 19.05.2017

Kragujevac dobio turističku inspekciju - Počinje kontrola ugostiteljskih objekata

Ekapija petak, 19. maj 2017.  |  eKapija

foto: Nikola_Cvetkovic/shutterstock.com U okviru Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Kragujevca, počela je sa radom turistička inspekcija. Kako je navedeno na sajtu Grada, Kragujevac je iskoristio zakonsku mogućnost i u skladu sa potrebama i raspoloživim resursima organizovao obavljanje poverenih poslova inspekcijskog nadzora nad primenom Zakona o turizmu.

Angažovanjem dva ovlašćena inspektora Grad Kragujevac značajno će pojačati nadzor u toj oblasti, imajući u vidu širenje turističkih kapaciteta, povećan broj turista i noćenja u Kragujevcu.

Ovlašćeni inspektori će, između ostalog, kontrolisati ispunjenost propisanih uslova i način obavljanja ugostiteljske delatnosti u objektu koji se nalazi u stambenoj zgradi, uplatu boravišne takse, kao i isticanje i pridržavanje propisanog radnog vremena u ugostiteljskim objektima.

Izveštaje i podatke o radu ovlašćeni inpektori dostavljaće Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektoru turističke inspekcije, odnosno nadležnom Odeljenju turističke inspekcije.

Na ovaj način Grad Kragujevac se uključuje u aktivnosti vezane za podsticaj i poboljšanje pružanja ugostiteljskih i turističkih usluga, pojačanu kontrolu pružalaca ovih usluga čime se postiže bolja i kvalitetnija turistička ponuda i suzbija siva ekonomija, navedeno je na gradskom sajtu.


Objavljeno na sajtu ekapija.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kragujevac

©2018 Netmark d.o.o.