Ekapija

Otvorena fabrika nemačkog Continentala, do kraja 2022. gradnja pogona i u Kaću - Za april najavljeno otvaranje Instituta za…

Ekapija pre 11 sati
U Novom Sadu danas je otvorena fabrika nemačke kompanije Continental automotive Srbija, u kojoj će biti zaposleno više od 500 radnika. Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, instalacija prve opreme i početak proizvodnje očekuje… »

Do jula idejni projekat za rekonstrukciju objekta u Pirotu koji će postati Muzej ćilimarstva

Ekapija pre 11 sati
Do jula ove godine trebalo bi da se završi Idejni projekat za rekonstrukciju objekta Bela mačka u Pirotu, koji će postati Muzej ćilimarstva, a tada će se znati i predračunska vrednost budućih radova. Pre desetak stučnjaci Zavoda za zaštitu… »

Beogradski aerodrom postaje energetski efikasan i ekološki održiv - Proizvodiće toplotnu energiju, struju iz sunca i…

Ekapija pre 16 sati
Beogradski aerodrom ozbiljno se priprema za normalizaciju aviosaobraćaja nakon završetka pandemije koronavirusa. Već godinu dana radi se na modernizaciji i proširenju kapaciteta aerodroma vrednom 750 mil EUR, a kako su za eKapiju naveli iz kompanije… »

Gradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu počinje u septembru

Ekapija pre 17 sati
U toku je prva faza izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu vredna 271 mil EUR i očekuje se da u septembru počnu radovi, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. - Nakon toga počećemo projektovanje za drugu fazu… »

Srbija 15 puta uvećala izvoz za Kinu - Put Čačak-Požega gotov do Svetog Nikole, najavio Vučić

Ekapija pre 1 dan
Srbija je u prethodnom periodu povećala je izvoz u Kinu 15 puta, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, sa kojom je razgovarao o saradnju dve zemlje. On je rekao i da očekuje velike nove… »

Četvrta prodaja nepokretnosti hemijske i drvne industrije Blagotin - Pogoni i stanovi za 6,7 miliona dinara

Ekapija pre 1 dan
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je četvrtu prodaju prodaju nepokretnosti fabrike Blagotin iz Belušića kod Rekovca. Vrednost imovine koja je podeljena u nekoliko celina je oko 6,7 miliona dinara Na prodaju su dve prostorije… »

MOMIROVIĆ: Klizište Duboko kod Beograda biće sanirano u naredne četiri godine, vrednost posla 100 mil EUR

Ekapija pre 1 dan
Klizište Duboko nadomak Beograda, koje je jedno od najvećih u Evropi, biće potpuno sanirano u naredne četiri godine, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je obišao klizište. Reč je o klizištu… »

Kako napreduje gradnja Moravskog koridora - Intenzivirani radovi na pet mostova na deonici Pojate-Kruševac

Ekapija pre 1 dan
Na deonici od Pojata do Kruševca trenutno se intenzivno izvode radovi na temeljima i stubovima na 5 mostova, dok su na preostalih 5 u toku pripremni radovi, izjavio je direktor Koridaora Srbije Aleksandar Antić koji je obišao radove na prvoj deonici… »

Novi most na Savi u Beogradu korak bliže gradnji - Data saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu

Ekapija pre 1 dan
Gradnja novog mosta na Savi u Beogradu, na mestu starog Savskog mosta uskoro bi mogla da započne, s obzirom da je Ministarstvo zaštite životne sredine dalo saglasnost na studiju o proceni uticaja ovog projekta na životnu sredinu. Prema Zakonu o… »

Organski med Medino na tržištu Norveške

Ekapija pre 1 dan
Kompanija Medino iz Krnjeva po prvi put je u februaru izvezla 21 tonu organskog meda na teritoriju Evropske Unije i Norveške. Organska hrana već godinama unazad predstavlja svetski trend kada je u pitanju zdravlje ljudi i zaštita životne sredine, a… »

Ekapija, najnovije vesti »