Ekapija

Ponovo otvorena emisija dvogodišnjih državnih obveznica iz marta

Ekapija pre 8 minuta
Juče je ponovo otvorena emisija dvogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije, prvi put emitovana 23. marta 2021. godine, sa kuponskom stopom od 1,75%, objavila je Uprava za javni dug. Ukupan obim tražnje iznosio je 31,01 milijardi dinara, a… »

Vršac u junu dobija prečistač otpadnih voda po ekološkim standardima EU vredan 5 mil EUR

Ekapija pre 32 minuta
Radovi na rekonstrukciji Postrojenja za preradu otpadnih voda u Vršcu se privode kraju i biće završeni u junu, prenosi sajt kompanije JKP Drugi oktobar Vršac. Rekonstrukcijom vrednom oko 5 mil EUR, prečistač iz osamdesetih godina prošlog veka… »

KBC "Zvezdara" i "Dr Dragiša Mišović" izlaze iz kovid režima

Ekapija pre 20 minuta
Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović saopštio je danas da Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" više nema kovid pacijente i da prelazi u nekovid režim rada. Stevanović je u izjavi za medije, nakon sastanka direktora kovid bolnica sa… »

Predstavljen projekat budućeg izgleda Spensa

Ekapija pre 20 minuta
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je nedavno na svom Instagram profilu projekat budućeg izgleda Spensa. - Profesori Fakulteta tehničkih nauka Srđan Kolaković, Dragana Konstantinović, Igor Peško, Miljana Zeković i Vladimir Mučenski… »

Digitalni zeleni sertifikat od danas dostupan putem portala eUprava

Ekapija pre 20 minuta
Od danas svi građani Srbije mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 i rezultatima različitih testiranja na ovu zaraznu bolest, izjavio je direktor vladine Kancelarije za informacione… »

Srbija uz pomoć Kine po hitnom postupku bez tendera gradi Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku za praćenje…

Ekapija pre 1 sat
Državni Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), zajedno sa Pekinškim institutom za genomiku (Beijing Genomics Institute) planira da uz podršku Vlade Srbije izgradi Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku, navedeno… »

Dani poljoprivrede onlajn od 18. do 21. maja

Ekapija pre 2 sata
U mesecu u kojem je inače održavan najveći agrobiznis događaj na ovim prostorima - Međunarodni poljoprivredni sajam, Novosadski sajam na platformi ExpoOnline.rs, organizuje Dane poljoprivrede onlajn. Četiri dana, od 18. do 21. maja, biće prilika za… »

Delta Agrar planira izgradnju objekta za skladištenje i krunjenje klipa kukuruza u Somboru

Ekapija pre 2 sata
Kompanija Delta Agrar planira izgradnju skladišta za čuvanje i sušenje žitarica u Somboru. Parcela je površine 1 ha 48 a 58 m2, a zemljište je u građevinskom području. Nalazi se u okviru radnog kompleksa kompanije, na krajnjem jugozapadnom delu… »

U Požegi izdati lokacijski uslovi za izgradnju magacina poljoprivrednih proizvoda sa prodavnicama stočne hrane i agrohemije

Ekapija pre 4 sati
Investitor Mihailo Rosić planira izgradnju magacina poljoprivrednih proizvoda sa prodavnicama stočne hrane i agrohemije na katastarskoj parceli broj 2719/3 KO Gorobilje u Požegi. Parcela je površine 1.000 m2. Objekti bi bili prizemni - magacin-plusna… »

Kod Torlaka u planu gradnja Bio kampusa za bioinformatiku, biotehnologiju, biodiverzitet i biomedicinu, kapaciteta 1.300…

Ekapija pre 18 sati
Uz Ulicu Vojvode Stepe, u blizini Instituta Torlak i Farmaceutskog fakulteta u katastarskoj opštini Kumodraž, u planu je gradnja Bio kampusa. Gradnja je predviđena Nacrtom izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta… »

Ekapija, najnovije vesti »