Ekapija

Ko želi da uveze maske i rukavice, mora da podnese zahtev za stručno mišljenje Agenciji za lekove i medicinska sredstva…

Ekapija pre 1 dan
Sva zainteresovana pravna lica koja žele da uvezu maske i rukavice za sopstvene potrebe, za vreme trajanja epidemije virusa korona (COVID-19), potrebno je da podnesu zahtev za stručno mišljenje Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije. Na sajtu… »

UNIQA osiguranje doniralo 5 miliona dinara za nabavku respiratora

Ekapija pre 1 dan
Dajući punu podršku borbi protiv virusa COVID-19 i našim zdravstvenim radnicima, koji u ovim kriznim trenucima čine sve kako bi se obezbedila održivost zdravstvenog sistema, UNIQA osiguranje doniralo je 5 miliona dinara za nabavku respiratora i druge… »

Fond podržao 12 inovativnih rešenja za suzbijanje efekata pandemije Covid-19

Ekapija pre 1 dan
Fond za inovacionu delatnost odobrio je 53 miliona dinara za finansiranje 12 inovativnih projekata preduzeća čiji je cilj suzbijanje efekata pandemije izazvane korona virusom. - Zahvaljujemo se svima koji su se u rekordno kratkom roku odazvali ovom… »

Anketa PKS i USAID namenjena privredi - Zajedno kroz krizu

Ekapija pre 1 dan
Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa USAID-ovim Projektom saradnje za ekonomski razvoj, pokrenula je anketu za privredu "Zajedno kroz krizu" posvećenu ekonomskim aspektima krize prouzrokovane pandemijom virusa korona COVID 19 i uticaju koji… »

Film o starom Beogradu na YouTube kanalu Kinoteke (VIDEO)

Ekapija pre 1 dan
Digitalno restaurisani dokumentarni film "Beograd, prestonica Kraljevine Jugoslavije", snimljen 1932. godine, može se videti na zvaničnom YouTube kanalu Jugoslovenske kinoteke. Reč je o najznačajnijem filmu o Beogradu između dva svetska rata, a traje… »

Skraćena procedura za plaćeno odsustvo duže od 45 radnih dana - Zarada najmanje u visini 60% prosečne plate

Ekapija pre 1 dan
Vlada Srbije donela je Zaključak da se rešenja za davanje saglasnosti za upućivanje zaposlenih na plaćeno odsustvo duže od 45 radnih dana izdaju bez prethodnog dostavljanja zahteva poslodavaca na mišljenje reprezentativnom sindikatu grane ili… »

Uspostavljena nacionalna platforma za prijavu volontera

Ekapija pre 1 dan
Vlada Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresu: www.budivolonter.gov.rs. Pozivaju se svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se… »

Bez PDV-a na zaštitne maske - Radne dozvole stranaca važe dok traje vanredno stanje

Ekapija pre 1 dan
Vlada Srbije donela je najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene PDV-a. Takođe… »

Udruženje banaka Srbije upozorava građane da ne šalju lične podatke putem SMS-a

Ekapija pre 2 dana
Udruženje banaka Srbije želi da upozori građane da se, u situaciji u kojoj se svi borimo da normalno funkcioniše život u Srbiji, uključujući i finansijske usluge, pojavljuju i oni koji ovo stanje pokušavaju da iskoriste za prevaru. Naime, jedan… »

Kompanija Best Seed Producer daje besplatno seme zaposlenima u zdravstvu, vojsci i policiji koji se privatno bave…

Ekapija pre 3 dana
Kompanija Best Seed Producer, želi da izadje u susret svim zaposlenim u zdravstvu, vojsci i policiji koji se privatno bave poljoprivredom tako što će im donirati seme, saopštila je Unija poslodavaca Srbije. - U vreme velike epidemije Covida 19, Korona… »

Ekapija, najnovije vesti »