Ekapija

Srbija želi da postane manjinski vlasnik nuklearne elektrane u Mađarskoj

Ekapija pre 1 dan
Srbija ima interese da bude manjinski suvlasnik nuklearne elektrane u mađarskom gradu Pakšu, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - Mi smo već razgovarali sa (premijerom Mađarske) Viktorom Orbanom o izgradnji nuklearne elektrane u Pakšu… »

Prodaje se kompleks tekstilne industrije fabrike Kulski štofovi

Ekapija pre 1 dan
Na prodaju je ponuđena imovina fabrike za proizvodnju vunenih tkanina i prediva Kulski štofovi iz Kule, metodom javnog nadmetanja. Reč je o nepokretnostima koje se nalaze u Kuli, a koje između ostalog čine, nekoliko zhrada tekstilne industrije… »

Rekordan broj prodatih nekretnina u trećem kvartalu - 86% plaćeno kešom, najtraženiji stanovi

Ekapija pre 1 dan
Ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnosti u trećem kvartalu 2021. godine je 34.767, što je maksimum za treći kvartal u poslednje četiri godine, saopštio je Republički geodetski zavod. Na osnovu prikupljenih podataka iz kupoprodajnih… »

Poslovni kompleks IMT na Novom Beogradu ponuđen na prodaju za 70,7 mil EUR

Ekapija pre 1 dan
Stečajni upravnik Industrije mašina i traktora (IMT) oglasio je prodaju imovine dužnika metordom javnog nadmetanja. Za 8,3 milijarde dinara (70,7 mil EUR) ponuđen je poslovni kompleks u Zemunskoj ulici na Novom Beogradu. Deo kompleksa koji je na… »

Proširenje vodovodne mreže u Kniću na industrijsku zonu i naselje Ljubić

Ekapija pre 1 dan
JKP Komunalac Knić je završio spajanje dela vodovodne linije za industrijsku zonu, nakon čega predstoji formiranje druge šahte u zoni Ravni Gaj sa prolazom ispod puta po projektu koji je finansirala Opština Knić. Ceo projekat ima za cilj širenje… »

Deset stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju kada pijete vodu

Ekapija pre 1 dan
Voda pomaže varenju i može olakšati i sprečiti zatvor, ispira toksine, zaustavlja stvaranje kamena u bubregu i hidrira kožu. Ipak, na neke stvari bi trebalo pripaziti pri unosu vode u organizam. Korišćenje flašica s BPA BPA je skraćenica za… »

Turskoj kompaniji Erenli dodeljeno državno zemljište za gradnju pogona u Leskovcu - U planu investicija od 16,6 mil EUR i…

Ekapija pre 2 dana
Turskoj kompaniji Erenli bez naknade je dodeljeno državno zemljište od 67.469 m2 u Leskovcu, a radi izgradnje proizvodnog objekta za sisteme za cirkulaciju tečnosti u automobilskoj industriji. Plan je da se na lokaciji Zelena zona izgradi novi… »

Stručno znanje bečkog metroa za Beograd

Ekapija pre 1 dan
Delegacija preduzeća Beogradski metro i voz boravila je u Beču i na licu mesta kod gradskog prevoznika "Bečke linije" dobili opširne informacije o planiranju, izgradnji i funkcionisanju metroa. Delegacija je najpre imala test-vožnju u X-vagonu… »

Kožarsko tekstilni kombinat Koža iz Zaječara prodaje poslovnu zgradu

Ekapija pre 1 dan
Kožarsko tekstilni kombinat Koža iz Zaječara, u stečaju, prodaje imovinu metodom javnog nadmetanja. Za 17,6 miliona dinara ponuđena je zgrada poslovnih usluga, bruto površine 857 m2. Javno nadmetanje održaće se 8. decembra 2021. godine, a više… »

Rekonstrukcija Devete beogradske gimnazije najavljena za početak 2022. - U planu i dogradnja novih 1.700 m2

Ekapija pre 2 dana
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je rekonstrukciju Devete beogradske gimnazije. On je dodao da će radovi na krenuti početkom 2022. godine, prenosi Beoinfo. – Radiće se kompletna rekonstrukcija škole i dogradnja novih 1.700… »

Ekapija, najnovije vesti »