Ekapija

Advokatska kancelarija TSG pokrenula Corona Alert web stranicu za bolju dostupnost informacija vezanih za vanredno stanje

Ekapija pre 4 dana
Advokatska kancelarija TSG (Tomić Sinđelić Groza) obezbedila je na svom sajtu za sve klijente i poslovne partnere dostupnost informacija koje se tiču prava i obaveza radnika i poslodavaca tokom vanrednog stanja i najnoviijih vesti vezanih za trenutnu… »

Od srede VMA funkcioniše kao civilna bolnica, a gradska na Zvezdari samo za pozitivne na virus

Ekapija pre 4 dana
Od sutra (25. marta) VMA funkcioniše kao civilna zdravstvena ustanova, biće dežurna i prihvataće sve pacijente koji nemaju sumnju na koronavirus. Ona neće biti u sistemu za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronavirusom, već će to biti Gradska… »

Ministarstvo za rad formiralo Viber kanal za informisanje o vanrednom stanju

Ekapija pre 4 dana
Građani Srbije od sada na mnogo lakši i brži način mogu da se informišu o svim aktuelnostima u vezi sa vanredim stanjem u Republici Srbiji izazvanim korona virusom i preko Viber Community kanala koji je pokrenulo Ministarstvo za rad, zapošljavanje… »

Koje su obaveze vozača teretnih kamiona tokom pandemije

Ekapija pre 4 dana
Odlukom o proglašenju COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću propisano je stvaranje uslova za nesmetano odvijanje međunarodnog prevoza tereta u drumskom saobraćaju, navodi se u dokumetu objavljenom na sajtu Ministarstva… »

Air Serbia nudi specijalne vaučere za kupovinu karata u drugom terminu

Ekapija pre 4 dana
U želji da pomogne svima čiji su letovi otkazani zbog promena u saobraćaju usled pandemije koronavirusa, a koji nisu sigurni za termin sledećeg putovanja, Air Serbia je kreirala specijalni vaučer pomoću kojeg će putnici moći da kupe karte za… »

Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi veće od 110 mil EUR - Mihajlović pozvala firme da se napravi realan plan…

Ekapija pre 4 dana
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da ne postoji deo transportnog sistema koji ne trpi štetu u vreme ove epidemije, bilo da govorimo o vazdušnom, železničkom, vodnom ili drumskom saobraćaju. -… »

Industrija mesa Matijević donirala 100.000 EUR za nabavku medicinske opreme

Ekapija pre 4 dana
Industrija mesa Matijević doo Novi Sad donirala je 100.000 EUR Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za nabavku neophodne medicinske opreme i, kako je navedeno u saopštenju, podršku naporima medicinskog sistema u situaciji u kojoj se danas… »

Uticaj COVID-19 na ugovorne odnose, neispunjenja obaveza usled više sile i otklanjanje štetnih posledica

Ekapija pre 4 dana
Pandemija COVID-19 još uvek nije dostigla svoj vrhunac sa medicinskog stanoviša, ali ekonomske posledice su već uveliko vidljive. Pre svega, najviše su pogođeni dobavljači iz NR Kine i kineskog unutrašnjeg tržišta, ali posledica je i nemogućnost… »

Ulaganje u marketing tokom krize dobar potez - Najuspešniji brendovi oni koji nastave sa promocijom

Ekapija pre 4 dana
Neočekivana pandemija koronavirusa utiče na ceo svet. Kako je celokupna privreda u zastoju, prvi korak koji firme preduzimaju jeste eliminisanje dodatnih ili nepotrebnih troškova. Tu se često ubrajaju i marketinške aktivnosti. Međutim, da li je to… »

Savet stručnjaka kako sačuvati radna mesta kada je likvidnost preduzetnika i privrede ugrožena

Ekapija pre 4 dana
Ono što je trenutno najvažnija tema među osnivačima preduzetnicima i privrednicima jeste tema poreza i doprinosa koji proističu iz radnih odnosa i tema kako sačuvati radna mesta u situaciji u kojoj je likvidnost preduzetnika i privrede potpuno… »

Ekapija, najnovije vesti »