Ekapija

Zakon o bezbednosti na radu - Problemi u sprovođenju u visokorizičnim delatnostima, građevinarstvu, industriji i…

Ekapija pre 5 dana
Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu u Srbiji je donet još 2005. godine. Uskoro se očekuje usvajanje novog Zakona, koji je prošao Vladu i čeka se njegovo usvajanje u Skupštini. Zakonska novina, između ostalih, je da ukoliko inspekcija ustanovi… »

Ministarstvo traži kovid 19 PDV - Smanjenje nameta za pružanje usluga ishrane sa 20% na 10%

Ekapija pre 5 dana
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je resorno ministarstvo pokrenulo inicijativu za smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu - pružanju usluga ishrane sa 20% na 10%. - Uvođenje tzv. KOVID-19 PDV-a po ugledu na… »

Michael Shannon novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd

Ekapija pre 5 dana
Michael Shannon je imenovan za novog generalnog direktora hotela Hyatt Regency Beograd. Michael je hotelijer sa bogatim iskustvom već 25 godina. Dolazi sa pozicije potpredsednika za otvaranje hotela regionalne kancelarije Hyatt korporacije koja se nalazi… »

Marnie Finlayson, direktorka u kompaniji Rio Tinto - Jadar može da utiče na automobilski sektor i na veći broj električnih…

Ekapija pre 5 dana
"Jadar" je od velikog značaja za kompaniju Rio Tinto i u značajnoj meri može uticati na automobilski sektor i na veći broj električnih vozila u EU, poručila je danas Marni Finlajson (Marnie Finlayson) generalna direktorka za borate i litijum u… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za sredu, 18. novembar 2020.

Ekapija pre 5 dana
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za sredu, 18. novembar 2020. kliknite za PDF fajl… »

Raspisan tender za rekonstrukciju auto-puta od mađarske granice ka Novom Sadu

Ekapija pre 5 dana
Koridori Srbije raspisali su javnu nabavku za rekonstrukciju auto-puta od Horgoša ka Novom Sadu, dužnine 40 km. Radovi se finansiraju iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a rok za podnošenje ponuda je 15. decembar 2020. godine. Više detalja o… »

Srbija pregovara sa Nemačkom o realizaciji tri projekta u 2021.

Ekapija pre 5 dana
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa nemačkim ambasadorom Tomasom Šibom o tri projekta sa KFW bankom o kojima se trenutno pregovara, a koji bi trebalo da budu ratifikovani u Narodnoj Skupštini do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo… »

Utvrđena eksproprijacija zemljišta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Lapovu

Ekapija pre 5 dana
Vlada je donela rešenje kojim se utvrđuje javni interes za eksproprijaciju zemljišta i objekata u cilju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom infrastrukturom u Lapovu. Interes je utvrđen saglasno Informaciji o… »

Izveštaj o inflaciji NBS: U narednoj godini očekuje se više nego potpun oporavak od krize

Ekapija pre 5 dana
Narodna banka Srbije (NBS) objavila je na svom sjatu Izveštaj o inflaciji - novembar 2020, koji sadrži analizu aktuelnih makroekonomskih kretanja i nove projekcije inflacije i ekonomske aktivnosti. Narodna banka Srbije je korigovala naviše projekciju… »

Postrojenje Duboka prerada u Rafineriji nafte Pančevo pušteno u rad - Investicija vredna više od 300 mil EUR, konačno…

Ekapija pre 5 dana
Postrojenje Duboka prerada u Rafineriji nafte Pančevo u koje je investirano više od 300 mil EUR, danas je pušteno u rad. Izgradanja postrojenja Duboka prerada je druga faza modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu, a kako je ranije saopštio NIS, u… »

Ekapija, najnovije vesti »