Ekapija

Podsticaji investitorima da u Srbiji proizvode audiovizuelna dela - Za snimanje filma ili serije država pokriva do 25%…

Ekapija pre 8 dana
Vlada Srbije donela je Uredbu o podsticajima investitorima da u Srbiji proizvode audiovizuelna dela, koju će sprovoditi Ministarstvo kulture i informisanja, tako što će dodeljivati sredstva podsticaja u toj oblasti. Kako je saopšteno iz resornog… »

Hrastova šuma u Radenkovcu kod Sokobanje uskoro postaje spomenik prirode

Ekapija pre 8 dana
Hrastovu šumu u Radenkovcu kod Sokobanje, kao jednu od retkih očuvanih cerovih šuma velike starosti i impozantnih dimenzija stabala, Zavod za zaštitu prirode Srbije je prepoznao kao područje koje zaslužuje zaštitu, saopšteno je Zavoda. Imajući u… »

Restoran u Vrnjačkoj Banji ponuđen u zakup

Ekapija pre 8 dana
Opština Vrnjačka Banja ponudila je u zakup restoran u sklopu objekta za sport i fizičku kulturu Kocka. Reč je o nepokretnosti površine 155,9 m2, koja je kompletno opremljena svi potrebnim infrastrukturnim priključcima, a početna cena mesečnog… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za četvrtak, 14. januar 2021.

Ekapija pre 8 dana
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za četvrtak, 14. januar 2021. kliknite za PDF fajl… »

Građani BiH, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu u Srbiju bez PCR testa i obratno

Ekapija pre 8 dana
Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, potvrđeno je za portal N1 u Vladi. Kako se navodi, isto važi i za državljane Srbije koji se upute u ove zemlje. Predsednik… »

Pandemija i industrija transportnih mašina

Ekapija pre 8 dana
Pandemijska kriza uticala je na promet u industriji transportnih mašina na nivou do 5%, kaže za eKapiju Petar Gligorijević, direktor marketinga i prodaje kompanije Trasing, lidera u oblasti transportnih sistema. - Jedan od razloga za ovakav ishod je… »

Na prodaju imovina leskovačkog Interleminda - Zgrade i oprema ponuđeni za 210 miliona dinara

Ekapija pre 8 dana
Stečajni upravnik ponudio je na prodaju imovinu preduzeća Interlemind iz Leskovca po ukupnoj početnoj ceni većoj od 210 miliona dinara. Više objekata na ukupno 6.000 m2, kao i pripadajuća pokretna imovina ponuđeni su za 144 miliona dinara, dok su… »

EBRD u Srbiji uložila 679 mil EUR u 2020. godini - Podrška privatnom sektoru i zelenoj ekonomiji ostaju prioriteti

Ekapija pre 8 dana
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je danas je pružila podršku privredi u Srbiji 2020. godine novim rekordnim investicijama u vrednosti od 679 mil EUR, rešavajući hitne potrebe privrede i stvarajući temelje za snažan, održiv i… »

GSP u 2021. planira brojne investicije - Nabavka trolejbusa, 100 zglobnih autobusa, širenje tramvajske mreže na Novom…

Ekapija pre 8 dana
GSP Beograd je programom poslovanja za 2021. godinu predvidelo značajne investicije u infrastrukturu, gradnju novih tramvajskih linija, depoa, ali i nabavku novih vozila. Programom je previđeno i da u drugom kvartalu 2021. GSP od gradskih vlasti… »

Kvalitet iznad svega - Matični sok od aronije gazdinstva Zubović stiže sa netaknutih obronaka Kopaonika (FOTO)

Ekapija pre 8 dana
Na 500 metara nadmorske visine, na Kopaoniku u blizini Lukovske Banje, porodica Zubović odlučila je da ono u čemu sama uživa ponudi drugima. Daleko od fabrika, industrijskih postrojenja, prometnih puteva, intenzivne poljoprivrede i sličnih… »

Ekapija, najnovije vesti »