Ekapija

MSP Srbije 2030: MSP 100 Expo - Konferencija-izložba o doprinosu srpskih MSP održivom razvoju i daljim mogućnostima

Ekapija pre 2 dana
Mala i srednja preduzeća su nosioci najvećeg dela domaće privrede, kreiraju 60% dodate vrednosti, 66% zaposlenosti i učestvuju sa 45% u ukupnom izvozu. Kao takva, predstavljaju temelj i pokretačku snagu nove srpske privrede i imaju izuzetan… »

Radni doručak o elektronskim dokumentima u radnim odnosima i aktuelnoj praksa inspekcije rada

Ekapija pre 2 dana
Zašto ugovor o radu (ne)možemo potpisati elektronskim potpisom, koja dokumenta iz oblasti radnih odnosa se u potpunosti koriste u e-formi, da li naš Zakon o radu gubi korak sa digitalizacijom, a šta o ovim temama misli resorno ministarstvo samo su… »

Lift Truck Co nudi osam modula za jedinstven koncept efikasnog sistema unutrašnjeg transporta

Ekapija pre 2 dana
Više od dve godine kompanije svoje poslovanje obavljaju u uslovima veoma velike neizvesnosti i zavisnosti od faktora na čije delovanje ne mogu da utiču. Od lanaca snabdevanja se očekuje da funkcionišu neprekidno i bez zastoja. Upravo su unutrašnji… »

Uspešan I kvartal 2022. godine, rast preko 25% - Kompanija Meridian iz Banja Luke razvija intermodalni transport

Ekapija pre 2 dana
"Intenzivno planiramo razvoj intermodalnog transporta, baziranog na principu drum-železnica-brod kao ekološki prihvatljivijeg, modernijeg i jeftinijeg vida transporta roba." Poslovna 2021. godina je bila izuzetno uspešna poslovna godina kada je… »

Potrebna firma za stručni nadzor izgradnje objekata toplifikacije u pet grejnih područja Beograda

Ekapija pre 3 dana
JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za stručni nadzor izgradnje objekata toplifikacije u pet grejnih područja grada. Tenderskom dokumentacijom predviđena je obrada objekata toplana i i kotlarnica u GP Voždovac, GP Novi Beograd, GP Dunav, GP… »

Bura u javnosti zbog najavljenog ukidanja konverzije - Da li pomaže investitorima na štetu države?

Ekapija pre 3 dana
Najava zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je Grad Beograd zatražio da se ukine konverzija, odnosno pretvaranje prava korišćenja u pravo svojine, uzburkala je javnost. Dok Vesić tvrdi da ova odluka otežava investiranje, Nikola Jovanović iz… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za ponedeljak, 23. maj 2022.

Ekapija pre 3 dana
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za ponedeljak, 23. maj 2022. kliknite za PDF fajl… »

Srbija i Rumunija razgovaraju o saradnji na Đerdapu 3 i izgradnji naftovoda - Završava se projektno-tehnička dokumentacija…

Ekapija pre 3 dana
Zajednički projekti, regionalna energetska infrastruktura, alternativni pravci i dobavljači gasa, povećanje proizvodnih energetskih kapaciteta, bili su tema razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i Virdžila Danijela Popeskua… »

Erste slavi žensko stvaralaštvo i istorijska dostignuća - Evropska prestonica kulture u znaku "Heroina"

Ekapija pre 3 dana
Evropska prestonica kulture Novi Sad od 18. maja do 12. juna je u znaku "Heroina", žena koje su kroz istoriju pomerile granice u nauci, umetnosti i aktivizmu. Partnerstvo i podršku ovom programskom luku, kao i "Kaleidoskopu kulture", pružila je Erste… »

Greške u uređenju prostora - Fotelja uz zid i svetlo iz jednog izvora

Ekapija pre 3 dana
Da li imate lampe u stanu, gde vam stoji fotelja, krasi li vašu dnevnu sobu cveće - možda vi o tome ne razmišljate, ali to su samo neke od stvari koje profesionalci primete kada kroče u nečiji stan. Da biste uredili prostor po njihovim pravilima i… »

Ekapija, najnovije vesti »