Ekapija

CARIĆ: Banke visokolikvidne, aktivno učestvuju u pripremama za pomoć privredi i građanima

Ekapija pre 2 dana
O uvođenju moratorijuma na plaćanje kredita, novim odredbama Narodne banke Srbije (NBS) u vezi sa isplatom penzija, kao i merama za pomoć privredi u doba korona virusa, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić razgovarao je onlajn sa… »

Bečki muzej sakuplja predmete za vreme posle korone

Ekapija pre 2 dana
Izbijanje korona virusa i preduzete mere radikalno menjaju život u Beču. Kako će se sledećih godina, decenija i vekova gledati na ovaj period? Kako će buduće generacije znati, šta je kriza u vreme korone značila za Beč? Za to vreme koje dolazi… »

Prognoze za "dan posle" optimistične - Saveti firmama da čuvaju zaposlene

Ekapija pre 2 dana
Prvi udar pandemije koronavirusa podnela su mala i srednja preduzeća. I dok privatnici čekaju donošenje Vladinih mera, na webinaru održanom danas u organizciji Srpske asocijacije menadžera (SAM) i ICT Hub-a, zaključeno je da je najvažnije da firme… »

Biznis u izazovnim vremenima - Serijal onlajn konferencija svakog četvrtka

Ekapija pre 2 dana
Serijal onlajn konferencija pod nazivom "Biznis u izazovnim vremenima" biće održavan svakog četvrtka u organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM) u saradnji sa ICT Hub-om sa ciljem da se zajedničkim delovanjem poslovne zajednice, nađu… »

PKS: U Srbiji 67.000 radnika na čekanju zbog pandemije, država ne sme da usporava svoja plaćanja prema privrednicima

Ekapija pre 2 dana
U Srbiji je trenutno 67.000 radnika koji su "na čekanju" i koji ne rade, a oko 168 kompanija je zaustavilo proizvodnju, usled proglašenja pandemije koronavirusa, izjavio je danas Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize Privredne komore… »

AMSS: Obavezno produženje registracije iako je na snazi vanredno stanje

Ekapija pre 2 dana
Auto-moto savez Srbije (AMSS) obaveštava sve vozače kojima ističe registracija da su u obavezi da je produže uprkos tome što je na snazi vanredno stanje, kao i da se o lokacijama tehničkih pregleda mogu informisati pozivom Operativnog centra AMSS na… »

Forever Friends fondacija donirala 100.000 EUR za borbu protiv virusa korona

Ekapija pre 2 dana
Forever Friends, humanitarna fondacija kompanije Fashion Company donirala je 100.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, kao podršku u suzbijanju epidemije virusa COVID-19. - Ovom donacijom želimo da učinimo… »

RANĐIĆ: Vlada Srbije odobrila pomoć od 30.000 dinara zaposlenima u privatnom sektoru koji su trenutno onemogućeni da rade

Ekapija pre 2 dana
Vlada Srbije je na predlog sindikata odlučila da svim zaposlenima u privatnom sektoru koji su zbog ove situacije onemogućeni po već ugovorenim obavezima, isplati novčanu pomoć od 30.000 dinara, rekao je Dejan Ranđić, direktor DNA communications &… »

Specijalni let Beograd-Berlin u petak 27. marta

Ekapija pre 2 dana
U petak, 27. marta u 10 časova je Vlada Srbije planirala specijalan let od Beograda ka Berlinu za Nemce, državljane EU i Srbe koji imaju dozvolu boravka, a koji žele da napuste zemlju, saopštila je Ambasada Nemačke u Srbiji. Zainteresovani treba da… »

Čadež apeluje na EU da kompanijama Zapadnog Balkana omogući kretanje "zelenim trakama"

Ekapija pre 2 dana
Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6) Marko Čadež uputio je apel predsednici Evropske komisije, Ursuli fon der Lajen da se Zapadni Balkan uključi u sistem "zelenih koridora" EU. - Tako bi se i… »

Ekapija, najnovije vesti »