Ekapija

Er Srbija povećava kapacitete ka Crnoj Gori - Tokom letnje sezone ka Tivtu do 33 leta nedeljno

Ekapija pre 1 dan
Air Serbia je obezbedila dodatnih 32.832 sedišta na letovima između Beograda i Tivta do kraja letnje sezone 2021. godine. Između srpske prestonice i crnogorskog primorja uvedeno je ukupno 156 novih rotacija, saopšteno je iz kompanije. Do kraja… »

Brnabić: EBRD vodeći institucionalni investitor u Srbiji

Ekapija pre 24 sata
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa novim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem i dosadašnjom direktorkom ove međunarodne institucije Žužanom Hargitai, da… »

Uticaj pandemije na smanjenje emisija gasova staklene bašte

Ekapija pre 24 sata
Pandemija je potpuno izmenila naše živote - počeli smo da radimo od kuće, manje smo koristili automobile, avionski saobraćaj u jednom trenutku gotovo da nije postojao. Kako je sve ovo uticalo na ciljeve koje su države postavile u pogledu smanjenja… »

Unija poslodavaca Srbije i Evropski pokret u Srbiji potpisali memorandum o saradnji

Ekapija pre 24 sata
Evropski pokret u Srbiji (EPUS)i Unija poslodavaca Srbije (UPS) potpisali su danas Memorandum o saradnji kojim su najavili zajedničke aktivnosti na poboljšanju ekonomskog ambijenta u našoj zemlji, ali i na ubrzanju evropskih procesa. Memorandum su… »

Zašto bi investitori u svoj portfolio trebalo da uvrste i poljoprivredno zemljište?

Ekapija pre 1 dan
U poslednjih nekoliko godina došlo je do značajnog rasta cene poljoprivrednog zemljišta u Srbiji. Neki ulažu u poljoprivredno zemljište kao u sredstvo za proizvodnju, jer se bave poljoprivredom, a drugi ga posmatraju kao investicionu klasu nekretnina… »

Do juna usvajanje akcionog plana za sprovođenje Strategije državnog vlasništva

Ekapija pre 1 dan
Cilj nam je da Vlada usvoji Akcioni plan za trogodišnji period sprovođenja Strategije državnog vlasništva najkasnije do kraja juna ove godine, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković. Na sastanku sa novoimenovanim direktorom Evropske… »

Virtuelni Sajam zapošljavanja 20. maja

Ekapija pre 1 dan
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) organizuje virtuelni Sajam zapošljavanja, korišćenjem inovativne internet tehnologije koja obezbeđuje jednostavan pristup i virtuelno okruženje prilagođeno korisnicima. Kako je navedeno na sajtu NSZ, Sajam… »

CANSEE u partnerstvu sa Ambasadom Kanade i PKS-om otvorio petu po redu kanadsku LEADER poslovnu edukaciju

Ekapija pre 1 dan
CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Ambasadom Kanade u Beogradu, organizuje od 10. do 21. maja 2021. godine, po peti put, u virtualnom formatu edukativni program "LEADER Projekat", poslovne škole Richard… »

Potpisani ugovori o zajmu za klimatske promene i modernizaciju železnice vredni 235 mil EUR

Ekapija pre 2 dana
Ministar finansija Siniša Mali i predstavnici Francuske agencije za razvoj i Svetske banke potpisali su danas u prisustvu premijerke Ane Brnabić ugovore za dva zajma - za klimatske promene i modernizaciju železnice. Reč je o ugovorima o Programskom… »

Skijališta Srbije grade dve nove žičare na Kopaoniku - Traži se projektant za gondole, prateće ski staze, restoran i…

Ekapija pre 1 dan
Skijališta Srbije raspisala su tender za izradu generalnih projekata za nove razvojne projekte u Ski centru Kopaonik. Kako je precizirano u tenderskoj dokumentaciji, u planu je gradnja novih gondola na dve lokacije - od Vojnog doma do vrha Mali Karaman i… »

Ekapija, najnovije vesti »