Ekapija

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za četvrtak, 26. mart 2020.

Ekapija pre 2 dana
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za četvrtak, 26. mart 2020. kliknite za PDF fajl… »

Hrvatska kompanija Tehnix osmislila kabinu za prevenciju virusa korona

Ekapija pre 2 dana
Kompanija iz Donjih Kraljevaca u Hrvatskoj, Tehnix, osmislila je kabinu za prevenciju virusa korona, namenjenu osobama sa virusnim simptomima. Reč je o inovaciji, koja zapravo predstavlja mobilni karantin za kontrolu i privremeni izolacioni smeštaj. U… »

Zbog jakog vetra obustavljena plovidba Dunavom kod Velikog Gradišta

Ekapija pre 2 dana
Lučka kapetanija Veliko Gradište zbog udara vetra brzine 90 kilometara na sat obustavila je plovidbu "na sektoru Dunava od 1.040 km do 1.103 km", saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Obustava plovidbe traćaje do… »

VUJOVIĆ: Treba stvoriti mini Maršalov plan za srpsku privredu, ne može se sav teret krize preneti na privatni sektor

Ekapija pre 2 dana
Dok u Evropskoj uniji najavljuju neku vrstu Maršalovog plana kao rešenje za izlazak iz krize izazvane pandemijom koronavirusa i naša Vlada već treba da razmišlja o stvaranju i srovođenju mini Maršalovog plana za našu privredu, kaže za eKapiju… »

Ko šije, zlo ne misli - Humane žene iz Bača pokrenule akciju "Maske na dar" (FOTO)

Ekapija pre 2 dana
Epidemija virusa korona donela je mnogo brige, a nestašica zaštitnih maski kod mnogih je izazvala paniku. Ipak, da bi se to prevazišlo, brzo su u pomoć pritekli humani i vredni ljudi, koji su odlučili da preuzmu stvar u svoje ruke. Upravo ovoj grupi… »

Industrija video-igara jedina beleži rast tokom pandemije - Šansa za razvoj domaćih kompanija

Ekapija pre 2 dana
Industrija video-igara jedna je od retkih koja beleži rast tokom pandemije koronavirusa. Jedan od razloga svakako je taj što su ljudi primorani da budu kod kuće, imaju više slobodnog vremena i okreću se igrama, kaže za eKapiju Nikola Čavić… »

TeraSteel iz Leskovca uplatila milion dinara donacije bolnici u tom gradu

Ekapija pre 2 dana
Kompanija TeraSteel doo Leskovac, čiji je osnivač najveća rumunska korporacija u proizvodnji građevinskog materijala TeraPlast, odlučila je da pomogne lokalnu bolnicu u Leskovcu donacijom od milion dinara. Prema rečima generalnog direktora Zorana… »

Fondacija Ana i Vlade Divac uputila apel građanima za pomoć najsiromašnijima - Potrebni higijenski paketi Crkvenoj narodnoj…

Ekapija pre 2 dana
Fondacija Ana i Vlade Divac, koja redovno pomaže Crkvenoj narodnoj kuhinji, uputila je apel svim ljudima u Srbiji i širom sveta da pomognu da se korisnicima Crkvene narodne kuhunje obezbede paketi osnovnih higijenskih sredstava. Hitno su potrebni paketi… »

Heineken Srbija donirala 12 miliona dinara za respiratore

Ekapija pre 2 dana
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa direktorom kompanije Heineken Srbija Nikosom Zoisom, koja se povodom trenutne epidemiološke situacije, izazvane širenjem virusa COVID-19 obratila Ministarstvu… »

Facebook i Instagram smanjuju kvalitet fotografija i videa

Ekapija pre 2 dana
Facebook i Instagram će smanjiti kvalitet fotografija i videa, kako bi se rasteretio internet u vreme krize sa koronavirusom. Slične mere su Netflix i YouTube najavili još ranije. Tako su kompanije reagovale nan zahtev evropskog komesara za industriju… »

Ekapija, najnovije vesti »