Ekapija

Završena francuska nedelja

Ekapija pre 3 dana
U organizaciji Francusko-srpske privredne komore i ove godine je u periodu od 18. do 24. novembra održana "Francuska nedelja" devetu godinu zaredom, a ove godine je bila od posebnog značaja jer su se događaji ponovo odvijali uživo, nakon… »

Skraćivanje glavnog užeta na Gold gondoli na Zlatiboru - Raspisan pregovarački postupak za izvođenje radova

Ekapija pre 3 dana
JP Gold gondola Zlatibor objavilo je obaveštenje o sprovođenju pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva za izvođenje radova na zameni pojedinih delova i skraćenju glavnog užeta na gondoli koja predstavlja turističku atrakciju… »

Novosadski projektni biro dobitnik najvažnije nagrade u svetu za oblast projektovanja sportskih objekata za podgoričku Bemax…

Ekapija pre 3 dana
Na gala večeri u Kelnu, 26. oktobra 2021. godine dodeljene su prestižne nagrade iz oblasti sportske arhitekture, koje tradicionalno dodeljuju Međunarodni olimpijski komitet, Međunarodni paralimpijski komitet i Međunarodna federacija za sportske i… »

Vrnjačka Banja planira sanaciju Vrnjačke reke kako bi se izbeglo ponavljanje poplava iz 2020.

Ekapija pre 3 dana
Opštinska stambena agencija Vrnjačka Banja raspisala je tender za izradu projektne dokumentacije za uređenje rečnog korita Vrnjačke reke čime bi se rešio problem poplava u jednoj od najvažnijih destinacija na turističkoj karti Srbije. Kako se… »

Beograd nabavlja 50 ruskih tramvaja - Budžet prestonice za 2022. skoro 1,4 mlrd EUR, evo koje investicije su u planu

Ekapija pre 3 dana
Budžet Beograda za 2022. godinu iznosiće 150.404.066.186 dinara, odnosno skoro 1,359 mlrd EUR. Govoreći o svemu što je ove godine urađeno sredstvima iz gradskog budžeta, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da bi trebalo podsetiti da se u… »

Pjotr Jelenski otvorio konferenciju Data Science u Beogradu - Izvršni direktor ASEE naglasio je da kompanije sve više ulažu…

Ekapija pre 5 dana
Ovogodišnja Data Science konferencija, koja traje od 21. do 25. novembra, ugostila je Pjotra Jelenskog, Izvršnog direktora ASEE Grupe, kao jednog od glavnih govornika konferencije. Događaj okuplja međunarodne i domaće stručnjake iz oblasti nauke o… »

Učešće države za stan mladim parovima 20.000 EUR - Ceo pronatalitetni paket u januaru

Ekapija pre 5 dana
Ceo paket mera pronatalitetne politike, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće poznat do kraja januara, a država će,pored značajnog povećanja roditeljskog dodatka, bespovratno kreditirati stanove za mlade parove sa najmanje 20.000… »

Konferencija "Oblikovanje budućnosti eTrgovine, faktori rasta" - Najveći dobitnik pandemije

Ekapija pre 4 dana
Regionalna konferencija "Oblikovanje budućnosti eTrgovine, faktori rasta" održaće se onlajn 26. novembra, sa početkom u 12 sati. Konferencija razmatra sve oblasti važne za eTrgovinu, ali i ePoslovanje i eBankarstvo, kao i isporuku i medijski sadržaj… »

Devizni priliv od turizma u prvih devet meseci ove godine porastao za 52,2%

Ekapija pre 4 dana
Prema izveštaju Narodne banke Srbije devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih devet meseci 2021. godine iznosio je milijardu i 150 mil EUR, saopštila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, navedeno je na sajtu. Prema njenim… »

Potpisan sporazum između Srbije i Švedske koji će doprineti smanjenju industrijskih emisija

Ekapija pre 4 dana
Bilateralni sporazum o saradnji na smanjenju industrijskih emisija, kroz sprovođenje evropske Direktive o industrijskim emisijama u Srbiji, potpisale su ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ambasadorka Švedske u Srbiji Anika Ben David… »

Ekapija, najnovije vesti »