Ekapija

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za utorak, 24. mart 2020.

Ekapija pre 4 dana
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za utorak, 24. mart 2020. kliknite za PDF fajl… »

Da li kriza ugrožava proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Srbiji?

Ekapija pre 4 dana
Nakon što je Vlada Srbije donela odluku da suspenduje isplate podsticaja za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora i u visokoefikasnoj kogeneraciji, Udruženje Biogas Srbija saopštilo je da je Elektroprivreda Srbije operaterima elektrana na biogas… »

Firmama dozvoljen uvoz maski i opreme, ali isključivo za sopstvene potrebe

Ekapija pre 4 dana
Vlada Srbije saopštila je danas da je privrednim društvima, bez obzira na delatnost, dozvoljena kupovina maski i zaštitne opreme iz inostranstva za sopstvene potrebe. - Sve kompanije sa teritorije Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu… »

AIK Banka uplatila 28 miliona dinara za kupovinu 10 respiratora

Ekapija pre 4 dana
AIK Banka je saopštila da je uplatila Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje 28 miliona dinara za kupovinu 10 respiratora, u cilju suzbijanja epidemije izazvane virusom COVID-19. - Ovaj tip donacije, konkretno kupovina respiratora, u ovom trenutku… »

Konkursne komisije Ministarstva kulture nastavljaju rad po završetku vanrednog stanja

Ekapija pre 4 dana
Rad konkursnih komisija, u skladu s merama propisnim zbog epidemije koronavirusa, biće nastavljen posle završetka vanrednog stanja, odnosno potpune normalizacije životnog i poslovnog procesa u zemlji, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja… »

Društvo za informatiku Srbije traži odlaganje primene testa samostalnosti za 1. jun

Ekapija pre 4 dana
Društvo za informatiku Srbije, najstarije informatičko udruženje u Srbiji priključilo se inicijativi za odlaganje primene testa samostalnosti iz Zakona o porezu na dohodak građana za 1. jun. Primena testa samostalnosti, prema ranije utvrđenoj… »

Vojvođanska banka se priključila akciji Unicefa - Donacija od milion dinara za kupovinu respiratora

Ekapija pre 4 dana
Vojvođanska banka donirala je milion dinara, čime je obezbedila kupovinu jednog respiratora i time se među prvima odazvala inicijativi Unicefa u Srbiji. UNICEF je mobilisao sve raspoložive resurse kako bi odmah pružio podršku naporima Vlade… »

MIHAJLOVIĆ: Više od 20.000 kamiona s robom prošlo kroz Srbiju od uvođenja vanrednog stanja

Ekapija pre 4 dana
Teretni saobraćaj na teritoriji Srbije u vreme vanrednog stanja i ograničenog kretanja zbog širenja virusa COVID-19 funkcioniše bez većih problema, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. - Od 15… »

Rekonstruiše se pešački most preko Ibra kod Kraljeva - Raspisan tender za idejno rešenje

Ekapija pre 4 dana
JVP Srbija vode raspisalo je javnu nabavku za idejno rešenje i Projekat za građevinsku dozvolu za zaštitu objekata i rekonstrukciju mosta preko Ibra u naselju Bogutovac kod Kraljeva. Most preko reke Ibar u Bogutovcu nalazi se na lokalnom seoskom… »

Ministarstvo odbrane nabavlja 19.000 litara tečnog hlora - Rok za prijave sreda do 10 sati

Ekapija pre 4 dana
Uprava za vojno zdravstvo pri Ministarstvu odbrane raspisala je nabavku natrijum hipohlorita, (Žavelova voda) u količini od 19.300 kg. Sanitetski potrošni materijal je, kako se navodi, za potrebe realizacije mera na sprečavanju širenja zaraze korona… »

Ekapija, najnovije vesti »