Ekapija

Nova onlajn obuka Nacionalne akademije za javnu upravu o finansijskom upravljanju i kontroli

Ekapija pre 5 dana
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2), Centralna jedinica za harmonizaciju i Nacionalna akademija za javnu upravu (NAJU) pripremili su za sve zaposlene u državnoj upravi i lokalnim samoupravama 12 video lekcija na temu uspostavljanja i… »

Pirotska deponija postaje najmoderniji reciklažni centar

Ekapija pre 5 dana
Radovi na izgradnji linije za odvajanje otpada u pirotskoj regionalnoj deponiji vredni su 270 miliona dinara, a resorno ministarstvo opredelilo je 170 miliona. Planovi za ovu lokaciju još su ambiciozniji, rekla je ministarka zaštite životne sredine… »

Ruska nacionalna televizija 1. Kanal snima emisiju u Srbiji

Ekapija pre 5 dana
Turistička organizacija Srbije (TOS) domaćin je TV ekipe najgledanije ruske televizije 1. Kanal. Turistička ponuda Srbije će po završetku projekta biti prikazana u okviru emisije "Život drugih ljudi", čiji je autor i voditelj zvezda ove ruske… »

Još tri izložbe na 16. Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture

Ekapija pre 5 dana
Na 16. izdanju Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA, koja se održava od 22. aprila do 20. maja 2021. godine, uz ranije najavljene "Beogradska škola stanovanja 1960-1980. – kompleksnost ideja" i "Naselje Cerak Vinogradi –… »

Vebinar o mogućnostima poslovne saradnje srpskih i portugalskih privrednika

Ekapija pre 5 dana
Privredna komora Srbije (PKS) i Agencija za promociju investicija i trgovine Portugalije (AICEP), u saradnji sa Privrednom komorom Portugalije i Ambasadom Portugalije u Beogradu, sutra u 11 sati organizuju vebinar sa ciljem da se domaći privrednici više… »

Fiskalne kase od naredne godine obavezne i za veći broj paušalaca - Nove uređaje moraće da imaju frizeri, kozmetičari i…

Ekapija pre 5 dana
Od 2022. godine znatno veći broj preduzetnika će morati da nabavi fiskalne kase i da sav svoj promet evidentira, a među njima su i oni koji su do sada poslovali kao paušalci. Novom uredbom, kako za eKapiju objašnjava Aleksandar Vasić, član UO… »

Most na Tisi dobio upotrebu dozvolu - Do kraja godine velnes centar u Adi

Ekapija pre 5 dana
Rekonstruisani most na Tisi, koji predstavlja najkraću vezu između Ade i Kikinde, nakon više od decenije čekanja dobio je upotrebnu dozvolu. - Uspeli smo da rešimo jednu odiseju mosta na Tisi i nakon petnaestak godina ovaj objekat privedemo nameni… »

Postavljeni ambasadori Srbije u Severnoj Makedoniji i Kongu

Ekapija pre 5 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaz o postavljenju Nevene Jovanović na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji. Na ovu poziciju Jovanovićeva stupa sa mesta zamenika pomoćnika… »

Jasmina Vasović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda - Biografija

Ekapija pre 5 dana
Jasmina Vasović, novoizabrna je predsednica Vrhovnog kasacionog suda. Vasovićeva je položila zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije na posebnoj sednici održanoj 13. aprila 2021. godine. Rođena je 1. avgusta 1969. godine u Čačku. Diplomirala je… »

Beogradom će saobraćati ruski tramvaji? - Delegacija prestonice u poseti kompaniji PC Transport systems u Moskvi

Ekapija pre 5 dana
Delegacija Beograda boravi u trodnevnoj poseti Moskvi i Sankt Peterburgu. Akcenat ove posete jeste potencijalna saradnja Grada Beograda i ruske kompanije PC Transport systems radi unapređenja saobraćajnog sistema na teritoriji Beograda i modernizacije… »

Ekapija, najnovije vesti »