Ekapija

Rusi preuzimaju pančevačku Petrohemiju

Ekapija pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dogovoreno da "Rusi preuzmu Petrohemiju". - To je velika i važna vest za radnike Petrohemije - rekao je Vučić i istakao da Petrohemija konačno neće zavisiti od konjukture, tako da, na primer, dve… »

JKP Toplovod Obrenovac traži firmu za projektantski nadzor izgradnje novog toplovoda od TENT A do naselja Potića voće

Ekapija pre 4 dana
JKP Toplovod Obrenovac putem javne nabavke traži uslugu projektantskog nadzora na izgradnji glavne trase novog toplovoda Magistrale 3 od TENT A do naselja Potića voće. U tehničkom opisu zadatka navodi se da su padovi koji se prate projektanstskim… »

Raspisan konkurs za dizajn spomenika despotu Đurđu Brankoviću u Smederevu

Ekapija pre 4 dana
Grad Smederevo raspisao je konkurs za dizajniranje spomenika despotu Đurđu Brankoviću u tom gradu. Prema mišljenju Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo, Trg Republike je prigodna i podobna lokacija za budući spomenik osnivaču… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za sredu, 24. novembar 2021.

Ekapija pre 4 dana
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za sredu, 24. novembar 2021. kliknite za PDF fajl… »

Izgradnja nacionalnog stadiona u Surčinu kreće do kraja godine?

Ekapija pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da početak izgradnje nacionalnog stadiona kreće do kraja godine. Kako je rekao, pre kraja godine počinju radovi. - Neće biti veća, ali će biti lepša čak i spolja i iznutra od Alijanc Arene, to će biti… »

Završni radovi na proširenju ulaza u Slobodnu zonu Pirot (FOTO)

Ekapija pre 4 dana
Radi obezbeđenja bezbednijeg ulaza u Slobodnu zonu Pirot pokrenuti su građevinski radovi na proširenju ulaza i saobraćajnice koja vodi do terminala i perionice kamiona. Završeni su radovi i ovim proširenjem, pored ulaza, obezbeđeni su uslovi i za… »

Sledeće godine konkurs za idejno rešenje novog Muzeja Nikole Tesle u TE "Snaga i svetlost"

Ekapija pre 4 dana
Naredna godina biće u znaku pripreme, promišljanja i nalaženja najboljeg idejnog rešenja za budući Muzej Nikole Tesle u zgradi stare Termoelektrane "Snaga i svetlost", izjavila je pomoćnik ministra kulture i informisanja za kulturno nasleđe i… »

Nedimović: Eksproprijacija i za javnu svojinu i u slučaju rekonstrukcija

Ekapija pre 4 dana
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da se izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji skraćuju rokovi za postupanje nadležnih organa, rešava se pitanje… »

Najava uvođenja taksi na CO2 pogurala zelenu agendu - EPS naručio analizu mogućnosti gradnje solarnih elektrana širom…

Ekapija pre 4 dana
Dan pošto je direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač najavio da će najkasnije do 2025. godine na Zapadnom Balkanu biti uvedene takse na emisiju ugljen-dioksida, Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za analizu mogućeg… »

Grad Vranje raspisao konkurs za firme koje ugrađuju solarne panele

Ekapija pre 4 dana
Gradsko veće Grada Vranja raspisalo je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije u domaćinstvima, putem ugradnje solarnih panela. Pravo učešća imaju svi zainteresovani privredni subjekti, koji ispunjavaju… »

Ekapija, najnovije vesti »