Ekapija

IGB Automotive otvara fabriku u Lazarevcu - Investicija vredna 2 mil EUR

Ekapija pre 4 dana
Nemačka kompanije IGB Automotive, sa sedištem u Inđiji, najavila je danas otvaranje fabrike u Lazarevcu za proizvodnju delova za najpoznatnije automobilske brendove i kupila objekte za tu namenu kod jezera Očaga. Investicija je vredna najmanje 2 mil… »

Isporuka nove KRONE Mega Liner Plus po specijalnom zahtevu

Ekapija pre 4 dana
Kompanija KRONE je skoro od samog svog osnivanja važila za jednog od pionira u inovacijama na polju prevoza. Mnoge inovacije i tehnološki procesi, koji se danas smatraju standardom u prevozu roba, su upravo izumljeni, usavršeni i patentirani u… »

DRI: Svaki deseti dinar u javnim nabavkama nepravilno potrošen

Ekapija pre 4 dana
Državna revizorska institucija (DRI) je tokom 2019. godine utvrdila da su subjekti kod kojih je sprovela revizije napravili greške i nepravilnosti u iznosu od 451 milijarde dinara. - Greške u finansijskim izveštajima iznose 441 milijardu dinara, dok… »

Privrednicima iz Vojvodine olakšano informisanje u vezi sa srpskim standardima

Ekapija pre 4 dana
Institut za standardizaciju Srbije (ISS) i Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC Informativni centar) potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Naime, kako bi svi korisnici iz Vojvodine imali pristup važećim… »

Vranje dobija kotlarnicu na biomasu za grejanje zdravstvenog centra - Traže se izvođači, vrednost radova 357,36 miliona…

Ekapija pre 4 dana
Gradska uprava u Vranju rapisala je javnu nabavku za projektovanje, nabavku, isporuku, montažu opreme i izgradnju kotlarnice na biomasu, povezanog toplovoda i izmenjivačke stanice za potrebe grejanja zdravstvenog centra tom gradu. Procenjena vrednost… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za četvrtak, 19. novembar 2020.

Ekapija pre 4 dana
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za četvrtak, 19. novembar 2020. kliknite za PDF fajl… »

Kompanije Stora Enso i Tetra Pak istražuju mogućnost gradnje linije za recikliranje iskorišćene kartonske ambalaže

Ekapija pre 4 dana
Kompanije Stora Enso i Tetra Pak zajednički istražuju mogućnost izgradnje nove linije za recikliranje iskorišćene kartonske ambalaže u Centralnoj i Istočnoj Evropi, saopštili su iz kompanije Tetra Pak. Ova dva partnera pokreću studiju… »

Ruma prodaje zemljište radi izgradnje

Ekapija pre 4 dana
Opština Ruma prodaje građevinsko zemljište u javnoj svojini radi izgradnje. Reč je o njivi prve klase na katastarskoj parceli 4353/3, Železnička. Površina od 67 a i 16 m2 ponuđena je na prodaju po ceni od 2.882.305,72 dinara, odnosno kvadrat se… »

Kreću pripreme za aktiviranje slobodne zone Reva - U Krnjači niče postrojenje za reciklažu neopasnog građevinskog otpada i…

Ekapija pre 4 dana
Na području bare Reva u Krnjači, gradska opština Palilula, u planu je gradnja postrojenja za tretman, skladištenje i ponovno iskorišćenje neopasnog građevinskog otpada. JKP Gradska čistoća podnelo je gradskom Sekretarijatu za zaštitu životne… »

Grad Beograd prodao građevinsko zemljište na Novom Beogradu i u Zemunu za oko 5 mil EUR

Ekapija pre 4 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd na dva javna nadmetanja prodao građevinsko zemljište u javnoj svojini za 585 miliona dinara, odnosno oko 5 mil EUR, prenosi Beoinfo. Zemljište površine 3,1 hektar u Privrednoj… »

Ekapija, najnovije vesti »