Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 19.05.2017

Klub Teatar Prijepolje obeležava 15 godina postojanja

Glas Zapadne Srbije petak, 19. maj 2017.

Prijepolje - Klub “Teatar” Prijepolje, osnovan je 16. maja 2002. godine. Njegov osnivač i predsednik kluba je Meša Šendelj Žak.

Misija ovog kluba je kultura i umetnost u užem smislu tj. pozorišno stvaralaštvo.

Prva predstava i premijera Carevo novo ruho izvedena je 7. juna 2002. na improvizovanoj letnjoj sceni Muzeja u Prijepolju.

Zatim slede predstave, alternativnog žanra : Piramida, Nove boje realnosti, Čarobni Pinokio u zemlji igara, Pandorina kutija, Kuća zabluda, Nebeska čekaonica, Ludak i opatica, Kroz ogledalo, Karamazovi.....

Teatar je učestvovao na regionalnim festivalima, četiri puta na republičkom festivalu novih teatarskih formi / putem selekcije/ Međunarodnom festivalu, Balkanskom festivalu, BITEFU u pratećem programu, kao i na mnogim smotrama, pozorišnim danima, revijalnim programima....

Teatar i njegovi autori i glumci dobitnici su mnogih nagrada: za režiju, glavnog glumca, muziku, kolektivnu igru, primenu novih teatarskih formi, nagrade publike... u svim projektima učesnici su bili srednjoškolci i studenti.

Projekte Teatra su finansirali sponzori počev od Opštine Prijepolje, Ambasade Holandije, BCIF-a, Ministarstva kulture Srbije, Fondacije za otvoreno društvo… kao i privatnog sektora iz Prijepolja.

Ovog maja 2017. navršava se 15 godina od osnivanja, a Teatar sa predstavom Karamzovi se plasirao putem selektora za učešće na festivalu zapadne Srbije, dok je glumac iz predstave proglašen najboljim glumcem regiona u Bajinoj Bašti. Sa ovim nagradama zaokružen je petnestogodišnji jubilej.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje

©2018 Netmark d.o.o.