Arhiva » Vesti » Ritam grada Kg 19.05.2017

Predstava „Danas nam je divno DNO“ u Kragujevcu

Ritam grada Kg petak, 19. maj 2017.  |  Ritam Grada

Najpopularniji Indeksovac Mićko Ljubičić, izvešće svoju novu predstavu pod nazivom „Danas nam je divno DNO“, 2. juna, u Pozorištu za decu Kragujevac.

U ovoj predstavi Mićko pred publikom igra sedam, što izmišljenih, što stvarnih likova iz savremenog društvenog, estradnog i političkog života naše zemlje.

Radnju predstave „Danas nam je divno DNO“ scenaristi Mićko Ljubičić i Voja Žanetić smestili su delom na jednu vanrednu konferenciju za štampu, a delom na proslavu godišnjice tabloida „DNO“ (ime ovog tabloida nastalo je kao skraćenica od „Dnevne novine i oglasi“). Voditelj programa (u interpretaciji glumca Srđana Ivanovića) će, pred imaginarnim fanovima tabloida, intervjuisati šest „najeminentnijih“ gostiju sa proslave lista DNO. U jednom trenutku će se pred publikom pojaviti i sedmi, tajanstveni i ujedno „najmegaeminentniji“ gost i ujedno spasilac čitave proslave, kada se ispostavi da se pojavio ozbiljan bezbednosni rizik za zvanice na istoj.

Mićko Ljubičić publici je poznat i po scenarističko-glumačkom doprinosu u legendarnom „Indeksovom pozorištu“, a i po tome što je autor kultnih knjiga pod nazivom „Nacionalni park Srbija“, autorske TV emisije „Pozovi M… ili će on tebe“ i serijala „Lekoviti show“, gde je takođe sarađivao sa Žanetićem. Mićko je nekoliko godina i „lečio“ Srbiju kroz predstavu „One stvari“, a koja je tematiku bračnih obaveza i generalnog seksualnog zdravlja nacije obrađivala sa komične strane. Nova predstava „Danas nam je divno dno“ predstavlja svojevrsnu sinergiju svih dosadašnjih projekata Mićka Ljubičića, a svojom formom ima priliku da postane i jedan savremen, kvalitativni pomak u odnosu na dosadašnje projekte.

Kao i prethodni projekat („One stvari“), i „Danas nam je divno DNO“ je proizvod saradnje sa Ganetom Pecikozom kao producentom i njegovom firmom GMR.

Predstavu je režirao mladi novosadski reditelj Petar Jovanović, koji je između ostalog režirao i popularnu predstavu „Državni Posao“.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dečijeg pozorišta i Doma omladine po ceni od 1000 dinara.


Objavljeno na sajtu ritamgrada.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Danas nam je divno DNO

iKragujevac petak, 19. maj 2017.

Ključne reči

Kragujevac Pozorište

©2018 Netmark d.o.o.