Arhiva » Vesti » Radio 021 19.06.2017

MMF: Plate i penzije sad nisu tema

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da će dugoročni ciljevi, prioriteti i izazovi biti tema predstojeće kontrole aranžmana sa Srbijom.

Radio 021 ponedeljak, 19. jun 2017.  |  Beta

"Reforma javnih preduzeća je očigledno prioritet u postojećem programu sa Srbijom, koji podržava MMF", rekao je Sosa. On je naveo i da MMF očekuje da nastavi tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima, a izrazio je uverenje u dobru saradnju sa budućom vladom i premijerkom.

"Mi očekujemo da nastavimo tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima. Naravno, mi smo već sarađivali sa mandatarkom, poznajemo je i imali smo dobru saradnju sa njom", rekao je Sosa. Naveo je i da Srbija, ukoliko želi da ostvari potpuni napredak u onom što čini u poslednje dve godine kada je reč o makroekonomskim dostignućima i, ukoliko želi da završi reforme, da "tada reforma javnih preduzeća mora da bude jasan prioritet"

Upitan da li će biti razgovora o povećenju plata i penzija, Sosa je odgovorio da o tome nije razgovarano tokom priprema budžeta za 2017.

"Obično je to tema kada se priprema budžet za narednu godinu, tako da je još uvek rano da govorimo o detaljima, to je ipak tema za narednu misiju", rekao je Sosa.

Autor: Beta


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Misija MMF od 22.juna u Srbiji

Danas ponedeljak, 19. jun 2017.

MMF u Beogradu 22. juna

BizLife ponedeljak, 19. jun 2017.

Misija MMF-a u Srbiji od 22. juna do 4. jula

Beta ponedeljak, 19. jun 2017.

MMF od 22. juna do 4. jula u Srbiji

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.

Ključne reči

MMF

©2018 Netmark d.o.o.