Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 23.08.2017

Petoro dece iz Lučana i dva lična pratioca otputovali na letovanje

Glas Zapadne Srbije sreda, 23. avgust 2017.

Lučani, Guča - Na teritoriji opštine Lučani, drugu godinu za redom, sprovodi se lokalna usluga socijalne zaštite-lični pratilac deteta,

finansirana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ove godine uslugu koristi devetoro dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a angažovano je sedam ličnih pratilaca, saopšteno je iz Centra za socijalni rad Lučani.

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Crvenog krsta Srbije, Udruženja za cerebralnu paralizu „Sunce“ iz Ivanjice i Centra za socijalni rad opštine Lučani u Guči pet mališana, korisnika ove usluge, sa dva lična pratioca, otputovalo je pre dva dana na letovanje u Baošiće.

Oni su otputovali sa grupom od šesnaestoro dece sa teritorije Ivanjice i Arilja.

Program boravka dece je koncipiran na odmor, ali i na sprovođenje organizovanih edukativnih sadržaja kao što su vršnjačka edukacija, planske aktivnosti uz pomoć instruktora, škola plivanja.

Ovo je i jedinstvena prilika da neka deca prvi put vide more, da steknu nova vršnjačka iskustva i osete se ravnopravnim članovima zajednice, navodi se u saopštenju Centra za socijalni rad opštine Lučani u Guči.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Guča

©2018 Netmark d.o.o.