Izvor: Telegraf arhiva vesti 01.09.2017

Palilula drugu godinu zaredom podelila školski pribor i rančeve prvacima (foto)

Telegraf 01.09.2017
Predsednik Opštine Palilula poručio je da će Opština u okviru programa "Naša kuća Palilula" da nastavi sa programima i projektima za najmlađe, i da će posebno akcenat biti na deci. Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić poželeo… »

MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju obezbeđenja predsednika

Telegraf 01.09.2017
Desilo se da u ovom trenutku fizičko obezbeđenje predsedniku Republike Srbije ne daju pripadnici policije. Mi smo samo postojećom sistematizacijom adekvatno opredelili poslove koje će ti policijski službenici obavljati, rekao je direktor policije… »

Dečak (15) se ubio u porodičnoj kući kod Doboja, jer nije upisao školu koju je želeo

Telegraf 01.09.2017
U Ostružnji pričaju da se dosta razočarao jer navodno nije upisao školu koju je želeo. U selu Gornja Ostružnja, u opštini Stanari, tokom noći dogodila se nezapamćena tragedija kada se petnaestogodišnjak iz ovog sela ubio u porodičnoj kući… »

Putin upozorava Ameriku: Ne provocirajte i ne pritiskajte Severnu Koreju!

Telegraf 01.09.2017
Putin je naglasio da problem treba rešavati dijalogom i bez provokacija i pritiska. Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je zabrinutost zbog situacije na Korejskom poluostrvu, upozorivši da se ona pogoršala i balansira na ivici velikog sukoba, ali… »

Vučić na početku školske godine poslao poruku đacima, ali i prosvetarima (foto)

Telegraf 01.09.2017
Predsednik je rekao mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa učenicima… »

Među vodećim u regionu: Prosečna plata u Hrvatskoj u junu 810 evra

Telegraf 01.09.2017
U odnosu na susede, to je čak za 300 evra više od Crne Gore i duplo viši prosek u odnosu na Srbiju. Prosečna neto plata u Hrvatskoj isplaćena za juni iznosila je 6.005 kuna (809,8 evra), što je realno za 4,9 odsto više nego u istom mesecu 2016… »

Počelo je: Jako nevreme protutnjalo Ivanjicom, padao grad veličine lešnika, meštani ne pamte ovakvu oluju

Telegraf 01.09.2017
Grad veličine krupnijeg lešnika padao je oko 20 minuta. Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom, zahvatilo je ivanjičko selo Kumanica. Pazite se: U Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm Grad veličine krupnijeg lešnika padao je oko 20 minuta… »

Sve počinje od sveske i olovke: Comtrade i Tesla obradovali đake prvake (video) (FOTO)

Telegraf 01.09.2017
Kompletan projekat je finansirao brend Tesla, uz logističku podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije. Kompanija Comtrade Distribution i brend Tesla prvog dana septembra obradovali su đake prvake svih škola u Srbiji. Comtrade predstavio još… »

Banke odgovorile Srbima, koji su ih raskrinkali, o isplati hiljada evra: Nismo oštetile klijente, već upravo suprotno!

Telegraf 01.09.2017
Banke su u ugovorima o stambenim kreditima osiguranim kod NKOSK jasno naznačile kako u predugovornoj fazi tako i u fazi zaključenja ugovora o kreditu da klijent preuzima trošak premije osiguranja. Presuda Trećeg osnovnog suda po kojoj je jedna banka… »

Najavljene velike kazne ukoliko u firmama ne bude minimum 40% žena

Telegraf 01.09.2017
Muškarci i žene moraće da budu i jednako plaćeni za iste poslove. Poslodavci u Srbiji će plaćati kaznu od najviše milion i po dinara, ukoliko na rukovodećim pozicijama u državnim i privatnim preduzećima ne bude bilo 40 odsto žena. Takođe… »