Izvor: Telegraf arhiva vesti 01.09.2017

Drugi voz za indeks: Danas počinje i upisni rok na fakultetima

Telegraf 01.09.2017
Prijavljivanje kandidata traje do 5. septembra, dok su 6. i 7. septembar rezervisani za polaganje prijemnog ispita. Drugi upisni rok na fakultetima počinje danas predajom dokumenata, a na Univerzitetu u Beogradu ostalo je 2.052 slobodnih mesta… »

Srećan početak nove školske godine: U klupe danas seda 68.000 prvačića

Telegraf 01.09.2017
Oko 55 odsto škola izjasnilo se pozitivno za uvođenje đačkih uniformi. Školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje danas, a u školske klupe sešće oko 68.000 prvačića. Kakvo će vreme biti 1. septembra: Pogledajte prognozu za… »

Jesam li ti rekao da ću ti ubiti trudnu devojku ako ne budeš ubijao po Crnoj Gori: Jezivo pitanje na suđenju u Beogradu

Telegraf 01.09.2017
Nikola Bojović i Miloš Vidaković ubijeni su 2013. godine. U Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, kao i za ubistvo Miloša Vidakovića (29). Ročište je počelo ispitivanjem… »

Mapa incesta: U kojim zemljama oko nas je sasvim normalno ono što je kod ostalih bolesno!

Telegraf 01.09.2017
Naravno veliki je broj zemalja gde se ovako nešto ne toleriše i tamo ovakvi postupci spadaju u nelegalne radnje. Mapa koja je nedavno objavljena, pokazuje zakonitost incesta između braće i sestara u zemljama širom Evrope. Boje na mapi označavaju gde… »

Panika u Parizu: Evakuisan Ajfelov toranj, primećen misteriozni muškarac naoružan do zuba (video)

Telegraf 01.09.2017
Iako još nema zvanične potvrde na društvenim mrežama mnogi korisnici su postavljali pitanje šta se događa. Francuska policija je večeras opkolila Ajfelov toranj, gde su turisti skoro sat vremena bili "zarobljeni" zbog muškarca koji se "ponašao… »

Veselo prasence: Spaseno je iz poplave, a osmeh koji se promolio ispod njuškice, postao je senzacija na društvenim mrežama…

Telegraf 01.09.2017
Ova fotka izazvala je "poplavu" sličnih mema. Prase spaseno iz poplave u Kini postalo je senzacija na društvenim mrežama zahvaljujući svom oduševljenom izrazu lica. Srećna životinja uhvaćena je okom kamere baš u trenutku dok se smeškala. Imala… »

Najcrnji 1. Septembar u istoriji: Kako su se po poljskom tlu zakotrljali pakleni točkovi Vermahta (foto)

Telegraf 01.09.2017
Drugi svetski rat je počeo na današnji dan u tačno 4 časa i 40 minuta bombardovanjem Vjelunja koje je uništilo tri četvrtine ovog grada i usmrtilo skoro 1.200 ljudi, mahom civila. Pet minuta kasnije počelo je granatiranje vojne ispostave poljske… »

11 učenica poginulo u autobuskoj nesreći: Tragedija u Iranu

Telegraf 01.09.2017
U nesreći je poginuo i vozač autobusa. Još 30 ljudi je povređeno, od čega 13 teško. Najmanje 12 osoba, među kojima 11 učenica, poginulo je u autobuskoj nesreći na jugu Irana, javila je zvanična iranska agencija Irna. Izlio se gas u Iranu… »

Nakon nasilnih protesta, sud poništio predsedničke izbore u Keniji: U roku od 60 dana moraju da se održe novi

Telegraf 01.09.2017
"Predsednički izbori održani 8. avgusta nisu bili u skladu sa Ustavom" Vrhovni sud Kenije poništio je reizbor predsednika Uhurua Kenijate, navodeći kao razlog nepravilnosti na izborima prošlog meseca i naložio da novi izbori budu održani u roku od… »

Irska je najvažniji meč u istoriji reprezentacije: Kapiten Srbije nema dilemu, Muslin zna 11 koji će istrčati na teren!

Telegraf 01.09.2017
Orlovi najavili septembarske kvalifikacione mečeve. Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je na konferenciji za medije da sve zavisi od njegovog tima u meču protiv Moldavije u Beogradu, u nastavku kvalifikacija za Svetsko… »