Vojvodina arhiva vesti 01.09.2017

Saradnja sa Rumunijom unaprediće prelaz Nakovo-Lunga

Dnevnik 01.09.2017
KIKINDA: Zahvaljujući projektu „Povezivanje u Banatu” u okviru programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija, izgradiće se nedostajući sadržaji i tehnički opremiti granični prelaz Nakovo - Lunga za promet autobusa i teretnih vozila. Ovaj… »

Demanti Zavičajnog udruženja "Dalmacija" Subotica

Subotica.com 01.09.2017
U nastavku prenosimo saopštenje Zavičajnog udruženja "Dalmacija" Subotica, kao demanti na saopštenje objavljeno na našem portalu pod naslovom "ZZ "Republika Srpska" Subotica osudila napad na njihovog istaknutog člana". Vezano za zajedničko… »

Pokrajina sufinansira opremu za navodnjavanje

RTV 01.09.2017
NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je danas 82 ugovora u okviru drugog konkursnog ciklusa za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara. Reč je o… »

Dan polja: Suša uslovila manje prinose

RTV 01.09.2017
RIMSKI ŠANČEVI - Šteta na usevima, zbog ovogodišnje suše, iznosi oko 600 miliona evra, čulo se na današnjoj tradicionalnoj manifestaciji "Dan polja" na rimskom šančevima pokraj Novog Sada. Kada je reč o kukuruzu, najzastupljenijem usevu, još… »

Mali fudbal: Večeras finale Letnjeg turnira u Prvomajskoj

Subotica.com 01.09.2017
Turnir u malom fudbalu, šesti po redu, u Prvomajskoj, došao je u samu završnicu, dan kada će se saznati konačan plasman i ko će poneti titulu šampiona. Borba za treće mesto je od 20 časova, a sat vremena kasnije i veliko finale. Posle velike… »

Osmi "Jazzik" od 12. do 15. septembra

Subotica.com 01.09.2017
Od 12. do 15. septembra će se u Subotici osmi put održati internacionalni festival džez muzike koji će i ove godine dovesti renomirane džez muzičare poznate svetskoj sceni, ali i najbolje muzičare iz regiona. Ove godine to će biti muzičari iz… »

Održana prva "Noć subotičkih pijaca"

Subotica.com 01.09.2017
U sklopu programa obeležavanja Dana grada, sinoć je na korzou održana "Noć subotičkih pijaca". Ovu manifestaciju organizovali su Akcionarsko društvo "Tržnica" i JKP "Subotičke pijace", uz podršku Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" i lokalne… »

Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

Subotica.com 01.09.2017
Drugi upisni rok na fakultetima u Subotici započeće prijavom kandidata 4. i 5. septembra. Budući studenti će prijemne ispite polagati od 7. do 12. septembra, a sa fakulteta poručuju da je ostalo i budžetskih mesta. Prijemni ispit na Ekonomskom… »

Leto pripada slikarima i glumcima

Dnevnik 01.09.2017
IDVOR: Sadržajan kulturni program ovog leta u Idvoru, doveo je u rodno mesto naučnika Mihajla Pupina, brojne goste. Za večeras u 21 sat u Domu kulture „Mihajlo Pupin” predviđena je pozorišna predstava „Samo da ti kažem koliko te volim” u… »

Pojačane kontrole saobraćajne policije oko škola

Dnevnik 01.09.2017
NOVI SAD: Sa današnjim početkom nove školske godine, novosadski saobraćajni policajci su, u saradnji sa policajcima opšte nadležnosti, otpočeli akciju pojačane kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima i ulicama u zonama škola. Saobraćajci… »