Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 03.09.2017

Abot: Šteta od Harvija između 150 i 180 milijardi dolara

Blic 03.09.2017
Guverner Teksasa Greg Abot izjavio je danas da se šteta od uragana Harvija procenjuje na sumu između 150 i 180 milijardi dolara. - Geografska oblast i stanovništvo pogođeno ovim užasnim uraganom i poplavama su mnogo veći od onih pogođenih… »

Većina dilera britanci: Razbijen lanac krijumčara droge u Španiji

Blic 03.09.2017
Španska policija uhapsila je 14 osoba, uključujući 12 britanskih državljana, u operaciji razbijanja lanca krijumčarenja droge u Magalufu, letovalištu na ostrvu Majorka u Sredozemnom moru, prenosi AP. Civilna garda Španije saopštila je da su… »

Slucki: Kršenje Bečke konvencije i otvoreno neprijateljstvo

Blic 02.09.2017
Predsedavajući Komiteta za spoljne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki izjavio je da situacija oko trgovinske misije Rusije u Vašingtonu, u koju su večeras ušli predstavnici američkih vlasti, ukinuvši prethodno diplomatski imunitet te zgrade… »

Putin i Đinping prelomili:"Pozabavićemo se novom situacijom u Severnoj Koreji"

Blic 03.09.2017
Predsednici Kine i Rusije, Si Đinping i Vladimir Putin, saglasili su se danas da se na "odgovarajući način pozabave" najnovijim nuklearnim testom Severne Koreje, javila je kineska državna agencija Sinhua. Kako navodi ta agencija, dvojica lidera… »

"Neprijateljska i opasna": Tramp: Severna Koreja je odmetnička nacija

Blic 03.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je nuklearna proba Severne Koreje "neprijateljska i opasna" po SAD. "Severna Koreja izvela je veliku nuklearnu probu. Njihove reči i akcije nastavljaju da budu veoma neprijateljske i opasne po SAD… »

Mogerini: Nuklearna proba predstavlja veliku provokaciju i pretnju

Blic 03.09.2017
Evropska unija, Italija i Velika Britanija osudili su danas šestu nuklearnu probu Pjongjanga, za koju je lider Severne Koreje Kim Džong-un rekao da je bila "savršeno uspešna". Visoka evropska predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika… »

"Najveći požar u istoriji Los Anđelesa": Evakuisano nekoliko stotina osoba iz više od 700 domova

Blic 03.09.2017
Više stotina ljuidi je evakuisano, a glavni autoput je zatvoren, nakon što se šumski požar u severnom predgrađu Los Anđelesa brzo pretvorio u, kako je rekao gradonačelnik Erik Garčeti, "najveći požar u istoriji" tog grada. Požar "La Tuna"… »

Mere predostrožnosti: U Italiji prekontrolisano 27.000 kombija posle napada u Španiji

Blic 03.09.2017
U Italiji je od 28. do 30. avgusta zaustavljeno i kontrolisano 27.000 kombija u velikoj antiterorističkoj operaciji sprovedenoj posle napada u Španiji, preneli su večeras italijanski mediji. Policija je tokom tri dana kontrolisala i zaustavila 27.043… »

Pentagon: NATO nespreman u slučaju napada Rusije

Blic 03.09.2017
Snage brzog reagovanja SAD u Evropi ne bi izdržale pritisak ruske vojske u slučaju da između Rusije i Amerike izbije oružani konflikt, piše „Politiko“ pozivajući se na izveštaj Pentagona. Kako se navodi, tu se pre svega spominje 173… »

Potonuo brod kod Omana, ribari spasili 20 mornara

Blic 03.09.2017
Teretni Brod potonuo je danas nedaleko od obale Omana, a svih 20 mornara - članova posade je spaseno, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja te zemlje. Brod, na kome je bila istaknuta zastava Tanzanije, prenosio je pesak i gvozdene šipke iz Emirata u… »