Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 03.09.2017

Borba protiv terorizma: Velika Britanija uvodi zatvorske kazne i za prijatelje i rodbinu napadača

Blic 03.09.2017
Članovi porodice i prijatelji terorista trebalo bi da budu osuđeni na zatvorske kazne u slučaju da ne upozore vlasti na moguće napade, rekao je savetnik britanskih vlasti za Zakone o borbi protiv terorizma Maks Hil. Prema njegovim rečima, pojedini… »

Narko golub: Argentinska policija usmrtila pticu koja je unosila drogu u zatvor

Blic 03.09.2017
Argentinska policija ubila je goluba pismonošu koji je dopremao drogu u zatvor, navela je uprava zatvora u gradu Santa Rosa. Bi-Bi-Si je preneo da su policajci otkrili da je ptica na sebi imala mali ranac sa 44 tablete sedativa, 7,5 grama marihuane i USB… »

Uhapšen lider opozicije u Kambodži

Blic 02.09.2017
Lider opozicije u Kambodži Kem Sokha upašen je u Pnom Penu, a iz vlade poručuju da je optužen za izdaju. On je uhapšen u nedelju rano ujutru po lokalnom vremenu, prenosi Rojters. Vlada premijera Hun Sena tvrdi da poseduje video snimak i druge dokaze… »

Trampovi u Hjustonu: Donald i Melanija obišli sklonište i delili hot dogove narodu

Blic 02.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp pomogao je danas da se posluži ručak u skloništu u Hjustonu za ljude koji su raseljeni zbog uragana Harvi. Noseći plastične rukavice, nasmejani predsednik stajao je pored prve dame Melanije Tramp i uručivao hot… »

Meksički predsednik: Bezbednosti zemlje glavni prioritet

Blic 02.09.2017
Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto izjavio je danas u obraćanju naciji da je prioritet njegove vlade bezbednost zemlje usled rastućeg nasilja i loših rezultata u borbi protiv kriminala. Penja Nijeto je rekao da je učinjen napredak u reformi… »

Papa traži od verskih lidera Južne Koreje da promovišu pomirenje

Blic 02.09.2017
Papa Franja pozvao je danas u Vatikanu delegaciju južnokorejskih verskih lidera da promovišu pomirenje i odbace nasilje i strah, u vreme povećanja napetosti na Korejskom poluostrvu. Predstavnici nekoliko religija sreli su se s papa Franjom u Vatikanu… »

Iran želi da razvija svoj raketni program

Blic 02.09.2017
Glavni prioritet Irana predstavlja razvoj raketnog programa i izvoz oružja savezničkim zemljama, saopštilo je večeras novo iransko Ministarstvo odbrane. "Imamo specifičan plan za razvoj raketnog programa Irana", rekao je iranski ministar odbrane Amir… »

Očekuju visoke temperature: Severna Kalifornija se sprema za vrhunac toplotnog talasa

Blic 02.09.2017
Severnu Kaliforniju danas tek očekuje vrhunac toplotnog talasa, a unutrašnjost kod zaliva San Franciska može očekivati i 46 stepeni, što je temperatura neviđena od 1950. godine. U Sakramentu se očekuje temperatura do 43 stepena a San Francisko je… »

Nemački neonacisti žele da zabrane upotrebu arapskih brojeva

Blic 02.09.2017
Otfrid Best, kandidat desničarske radikalne Nacionalno-demokratske stranke Nemačke (NPD) na lokalnim izborima u Felklingenu u Sarskoj najavio je da će ako postane gradonačelnik ukinuti upotrebu arapskih brojeva u tom gradu. "Čekajte samo da postanem… »

Donald i Melanija Tramp obišli ugrožena područja

Blic 02.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp posetio je danas područja u saveznoj državi Teksas ugrožena poplavama izazvanim uraganom Harvi. Tramp i njegova supruga Melanija danas su se sastali sa ljudima pogođenim poplavama, kao i volonterima u Hjustonu nakon… »