Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 03.09.2017

Gori Francuska: Stotine vatrogasaca bori se sa vatrenom stihijom, evakuisani kamperi (foto, video)

Blic 03.09.2017
Šumski požar izbio je na jugoistoku Frnacuske u Burbanku i progutao 430 hektara u blizini urbanog područja, a 450 vatrogasaca koji se bore sa vatrom koju lokalni stanovnici opisuju kao "ogromnu i impresivnu" zatražili su pojačanje iz susednih… »

Prihod od religije: Padaju cene nafte, Saudijska Arabija se okreće drugom izvoru novca

Blic 03.09.2017
Saudijska Arabija se, u vreme kada cene nafte padaju, okreće drugom prirodnom izvoru - verskom turizmu koji donosi milijarde dolara tokom godišnjeg muslimanskog hodočašća čiji je pustinjska kraljevina domaćin. Prodavnice se nižu duž puta za… »

Herojski čin: Alžirski policajac zagrlio bombaša-samoubicu kako bi zaštitio kolege

Blic 03.09.2017
Bombaš samoubica pokušao je da aktivira eksploziv u policijskoj stanici u gradu Tijaret na zapadu Alžira, ali ga je jedan od policajaca "zagrlio" kako bi zaštitio ostale. "Policajac je reagovao brzo, bacio se na napadača na samom ulazu u stanicu… »

Švajcarski jedriličar deset dana zarobljen u ledu na Arktiku

Blic 03.09.2017
Švajcarski jedriličar Ivan Burgon, koji je krenuo na osvajanje Arktika u jedrelici bez zaštitne kabine, u teškoći je već deset dana jer se zaglavio u ledu. - Zaglavio sam se u ledu već deset dana i ne mogu da prođem. Pokušao sam tri puta ali… »

Nakon kritika usledilo presvlačenje: Melanija ponovo pošla u štiklama u Hjuston, pa se preobula u avionu

Blic 02.09.2017
Kao i prošlog puta i tokom današnje, druge, posete uraganom pogođenom Teksasu, prva dama SAD Melanija Tramp ukrcala se na avion "Er fors uan" u visokim štiklama i unutra se presvukla u opušteniju odeću. Trampova je došla na tu odluku nakon što je… »

Tramp imenovao Kohorsta za novog ambasadora u Hrvatskoj

Blic 02.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp imenovao je magnata u oblasti nekretnina Roberta Kohorsta za ambasadora SAD u Hrvatskoj, objavio je danas "Politiko". Imenovanje Kohorsta na tu dužnost treba da potvrdi američki Senat. O nasledniku sadašnje ambasadorke… »

Zapadna vojna analiza: Ko je najjači na Balkanu, Srbi, Hrvati ili Bugari?

Blic 03.09.2017
Specijalizovani vojni portal "Global fajerpauer" rangirao je armije sveta po snazi, a među 133 zemlje na listi, našle su se skoro sve balkanske zemlje. Među najjačim armijama sveta našle su se očekivano SAD, Rusija, Kina, Indija, Velika Britanija… »

Žena izraelskog premijera na poligrafu zbog malverzacija u kuhinji

Blic 03.09.2017
Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Sara predstavila je vrhovnom izraelskom tužiocu Avihaju Mandelblitu rezultate poligraf testa kome se privatno podvrgla, a koji je pokazao da govori istinu. Očekuje se da će vrhovni tužilac uskoro… »

Dečak sa 14 godina postao vlasnik najvećeg lanca drogerija u Evropi

Blic 03.09.2017
Ako imate samo 14 godina i postanete milijarder, to je poseban događaj. Dodatno je zapanjujuće što je suvlasnik najvećeg lanca drogerija u Evropi DM-a, Ginter Leman, pre nekoliko meseci preneo svoje akcije na svog sina. Ova promena neće uticati na… »

Kineski predsednik domaćin BRIKS-a "Treba da se suprotstavimo protekcionizmu"

Blic 03.09.2017
Si: Zemlje BRIKS-a treba da se suprotstave protekcionizmu. Predsednik Kine Si Đinping pozvao je danas, pred početak samita BIRKS-a, najveće ekonomije u razvoju da se suprotstave protekcionizmu, dodajući da će Kina nastaviti da investira širom sveta… »