Izvor: N1 Info arhiva vesti 03.09.2017

Izgorela vikendica gradonačelnika Leskovca

N1 Info 03.09.2017
Vikendica na Vlasinskom jezeru nadomak Surdulice, koja je u vlasništvu Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca, izgorela je skoro u potpunosti u požaru, objavile su Južne vesti. Požar na vikendici Cvetanovića izbio je u petak uveče oko 22… »

Fudbalski reprezentativci sa decom iz Sigurne kuće

N1 Info 03.09.2017
Srpski fudbalski reprezentativci Aleksandar Kolarov i Luka Milojević posetili su u subotu uoči utakmice sa Moldavijom Sigurnu kuću. Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je to važan signal štićenicima ove ustanove da društvo sve čini da budu… »

Zaplenjen 21 kilogram marihuane u Beogradu

N1 Info 03.09.2017
Policija je u Beogradu otkrila laboratoriju za veštačko uzgajanje marihuane i zapenila više od 21 kilograma te droge, a jedna osoba je uhapšena. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u… »

Jeremić: Deklaracija Srbije i RS je provokacija

N1 Info 03.09.2017
Najavljena Deklaracija o zaštiti i očuvanju srpskog naroda između Srbije i Republike Srpske, u trenutku kada na Balkanu vladaju tenzije, predstavlja dodatnu provokaciju, ocenila je Ivana Jeremić, zamenica glavnog urednika Centra za istraživačko… »

Za decu sa smetnjama dug put do ličnog pratioca

N1 Info 03.09.2017
I ove školske godine u redovnu nastavu u krenula su i deca sa smetnjama u razvoju. Da bi se ova deca uključila u sistem obrazovanja potrebna im je pomoć, i zato prema Zakonu o socijalnoj zaštiti od 2013. godine imaju pravo na ličnog pratioca. : N1 U… »

Pre 56 godina, nesvrstani su se prvi put okupili u Beogradu

N1 Info 03.09.2017
Od prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu prošlo je 56 godina. Tim povodom Ambasada Venecuele organizovala je u bioskopskoj sali Muzeja Jugoslavije projekciju filma Olivera Stouna "Južno od granice". Izvor: N1 Film beleži putovanje reditelja… »

Čekajući zakon: Rodna ravnopravnost na dugom štapu

N1 Info 03.09.2017
Kada će Zakon o rodnoj ravnopravnosti zaživeti? Novi propisi su napisani, ali kada će biti usvojeni neizvesno je i to zato što oko teksta tog akta nisu svi saglasni. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najavljuje njegovo usvajanje na jesen, ali… »

Uprkos propisima, stari lekovi najčešće završe u smeću

N1 Info 03.09.2017
Procenjuje se da se godišnje u Srbiji sakupi 50.000 tona farmaceutskog otpada, a da svako domaćinstvo od po četiri člana ima 500 grama neupotrebljivih lekova. Izvor: N1 Zakon o upravljanju otpadom predviđa da su apoteke obavezne da takve lekove… »

Zavirite u nove epizode serije "Vil i Grejs"

N1 Info 03.09.2017
Serija "Vil i Grejs" za manje od mesec dana vraća se na male ekrane, a fanovi sada mogu da zavire u nove epizode. Prema onome što vidimo u promo videu, cela ekipa nestrpljivo čeka povratak serije. Džek i dalje živi preko puta, Karen je i dalje… »

Selidba poslova iz SAD: Raskorak veština, ponude i potražnje

N1 Info 03.09.2017
Radnici u Americi suočeni su sa paradoksom. Mnogi od njih ne mogu da nađu posao, dok istovremeno kompanije ne mogu da nađu radnike kakvi su im potrebni. Stručnjaci kažu da je problem u takozvanom "raskoraku veština", odnosno neskladu između ponude… »