Arhiva » Vesti » Radio 021 13.09.2017

Advokati: Obustava rada u petak zbog ubistva u Jagodini

Advokatska komora Srbije oglasila se povodom ubistva advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića u Jagodini.

Radio 021 sreda, 13. septembar 2017.  |  Beta

Upravni odbor Advokatske komore Srbije je na hitnoj sednici doneo odluku da se svim advokatskim komorama u sastavu Advokatske komore Srbije uputi preporuka za organizovanje jednodnevnog protesta obustavom rada u petak, 15. septembra, kada će biti sahranjen advokatski pripravnik Nemanja Stojanović, ubijen ispred svoje kuće u Jagodini.

Kako su naveli, advokatura Srbije tako ukazuje da su nedopustivi napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života i zato zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih počinilaca.

"Napad na advokate krivično je delo ometanja pravde i učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju", navodi se u saopštenju Advokatske komore Srbije. Dodaje se da je posebno za osudu činjenica da veliki deo tih zločina nije razjašnjen, niti su počinioci kažnjeni.

Nemanja Stojanović (27) ubijen je rano jutros sa četiri hica iz pištolja ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo, a povodom toga više od stotinu advokata iz Jagodine, Kragujevca i drugih gradova Pomoravskog okruga okupilo se danas ispred zgrade Višeg suda u Jagodini tražeći od nadležnih državnih organa da se što pre pronađe njegov ubica.

Autor: Beta


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Upravni odbor Jagodina

©2018 Netmark d.o.o.