Izvor: Beta arhiva vesti 27.09.2017

Matić: Kompanija Alibaba zainteresovana za otvaranje logističkog centra u Srbiji (VIDEO)

Beta 27.09.2017
Državna sekretarka u Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić izjavila je danas da kineske kompanije vide veliki strateški značaj za pozicioniranje u Srbiji, pre svega u oblasti e-trgovine i logistike i dodala da je kineska… »

Fudbaler Lajpciga tražio izmenu zbog velike buke na stadionu tokom utakmice

Beta 27.09.2017
Fudbaler Lajpciga Timo Verner tražio je od svog trenera da ga zameni tokom utakmice sa Bešiktašem u Ligi šampiona zbog prevelike buke turskih navijača u Istanbulu. Verner je tražio izmenu posle samo 32 minuta jučerašnje utakmice, tokom koje je u… »

EU pomaže obrazovni sistem Srbije sa 27,4 miliona evra

Beta 27.09.2017
Ministarka evropskih integracija Srbije Jadranka Joksimović potpisala je danas sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom u Briselu sporazum o podršci Evropske unije obrazovnom sistemu Srbije vredan 27,4 miliona evra. Kako… »

Berzanski indeksi u plusu

Beta 27.09.2017
Berzanski indeksi na Vol stritu, kao i na većini svetskih berzi danas su u plusu pored spekulacija oko odluke Federalnih rezervi u vezi s kamatnim stopama i najave reforme poreskog sistema u SAD čime bi trebalo da budu smanjeni nameti. Pred kraj… »

Evro sutra 119,39 dinara

Beta 27.09.2017
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119,3921 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro danas košta 119,4324 dinara. Dinar će sutra prema evru biti jači za 3,2… »

Akcija zamračenja medija i društvenih mreža u Srbiji sutra u podne

Beta 27.09.2017
Više od 150 medija i nevladinih organizacija sutra u podne organizuju zajedničku akciju "zamračenja medija i društvenih mreža" kojom žele da skrenu pažnju javnosti na to da je sloboda medija u Srbiji na izdisaju. Direktan povod za akciju jeste… »

PUPS: Vreme da i drugi slojevi društva malo zategnu kaiš

Beta 27.09.2017
Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ocenila je danas da je, posle tri godine "dobrovoljnog odricanja" penzionera od stečenih prava zarad spasa države od bankrota, vreme da teret "zatezanja kaiša" sa njih malo predje i na neke druge slojeve… »

Mihajlović: Veliki broj ljudi u Srbiji nema validnu adresu

Beta 27.09.2017
Koordinaciono telo Vlade za unapredjenje adresnog registra predložilo je danas da se što pre izvrše izmene Uredbe o adresnom registru, posle čega bi trebalo da se počne izrada zakona o registru prostornih jedinica i adresnom registru, kao i da se… »

Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla traže pomoć od Vučića i Brnabićeve

Beta 27.09.2017
Radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu, koji su posle uvodjenja stečaja proglašeni viškom, zatražili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić pomoć da se izbore za radnička prava. Oni navode da su na spisku otpuštenih… »

Usvojen zakon o visokom obrazovanju

Beta 27.09.2017
Skupština Srbije usvojila je danas Zakona o visokom obrazovanju koji, izmedju ostalog, predvidja da akreditaciju fakulteta obavlja Nacionalno akreditaciono telo, što bi trebalo da omogući kvalitetniji proces akreditacije. Proces akreditacije do sada je… »