Izvor: BizLife arhiva vesti 05.10.2017

Katalonski referendum uzdrmao i bankarski sektor – najveća banka razmišlja o preseljenju

BizLife 05.10.2017
Foto: YouTube screenshot Najveća banka u Kataloniji, banka Sabadelj razmatra da promeni adresu centrale posle najave da će katalonske vlasti sledeće nedelje proglasiti nezavisnost, javljaju španski mediji. Upravni odbor banke sasataje se danas kako bi… »

Rosa voda i Ministarstvo zdravlja otvaraju još 10 škola roditeljstva

BizLife 05.10.2017
Foto: Promo U domovima zdravlja u Bečeju, Boljevcu, Bosilegradu, Dimitrovgradu, Koceljevi, Nišu, Užicu, Opovu, Rumi i Vršcu sledeće godine biće otvorene Rosa škole roditeljstva u kojima će budući roditelji dobiti podršku tokom trudnoće i prvih… »

Rado srpski građevinac u Nemačku ide

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay Privredna komora Srbije je za poslednjih godinu dana izdala 912 saglasnosti za upućivanje radnika na nemačka gradilišta po osnovu detašmana, a odobreno je ukupno 45.637 meseci radova srpskih gradjevinaca. Za Srbiju je od 1. oktobra 2017… »

13 tekstova pesama koje ljudi najviše traže

BizLife 05.10.2017
Foto: Youtube/Printscreen Nekada nam pesma zastane „u glavi“, a uz pomoć interneta lakše nam je nego ikad da pronađemo tekst te pesme. Amazon je objavio listu tekstova pesama koje se najviše traže. Zanimljivo je da kod svake pesme piše i kako su… »

Ima li života pre završetka radova u Beogradu ?

BizLife 05.10.2017
Foto: BIZLife Gradski menadžer Goran Vesić precizirao je datume do kohih će trajati najveći radovi na beogradskim ulicama. Upamtite ih, pošto će vam do tada život u Beogradu biti usporen, a pritisak povišen. Vesić je rekаo dа će Slаvijа biti… »

Belgija tužila Rajaner zbog ukidanja letova

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay Belgija je pokrenula tužbu protiv niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanair), ocenjujući kao „neprihvatljivo“ najavljeno ukidanje letova koje će pogoditi Belgijance. To je obelodanio belgijski vicepremijer Kris Peters. Tužba zbog… »

Kada već sa 14 godina nađeš dobar posao, i to u struci

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay Čuveni kineski pijanista Lang Lang povredio je ruku, ali je, ipak, uspeo da održi koncert u njujorškom Karnegi holu. U tome mu je pomogao njegov četrnaestogodišnji učenik koji mu je „pozajmio“ svoju ruku. Lang Lang se još… »

Otvoren konkurs za EY Preduzetnika godine

BizLife 05.10.2017
Foto: EY Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) danas je po šesti put otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2017. godine. Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano u… »

Za Galeniku zainteresovane kompanije iz Beograda i Luksemburga

BizLife 05.10.2017
Foto: Galenika Za kupovinu farmaceutske kompanije „Gаlenika“ zainteresovane su kompаnijа Amicus SRB doo Beogrаd, i Aelius Luksemburg – povezаno lice EMS S/A iz Brаzilа, saopštilo je Ministarstvo privrede. Ove dva ponuđača dostavila su… »

Privrednici u raljama zakona

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay Najvažniji razlog zbog kojeg se privrednici odlučuju da krše zakone i propise je njihov utisak da zakoni ne važe jednako za sve, zaključak je studije „Analiza činilaca zakonitog i nezakonitog poslovanja“ koju je Ju-Es ejd radio u… »