Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 11.10.2017

Nekažnjene laži lažnog predsednika

Danas 11.10.2017
Pokret slobodnih građana oseća obavezu da javnosti ukaže na neistine koje je Aleksandar Vučić izrekao prilikom jednog od brojnih napada predizborne histerije. Tada je pokazao ozbiljno i zabrinjavajuće nepoznavanje prava za nekoga ko za sebe tvrdi… »

Lav Pajkić nema nikakve veze sa nama

Danas 11.10.2017
Ovim putem želim da Vas informišem da gospodin Lav Pajkić nije izvršni direktor Srpske naučne televizije (SNTV), niti ima bilo kakve veze niti dodirnih tačaka sa nama! Sinoć smo tek ustanovili da na nekim njegovim biografijama koje su se pojavile… »

Aleksandar Prijović: Švajcarski Srbin

Danas 11.10.2017
Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić dali su brojne golove za reprezentaciju u ovom kvalifikacionom ciklusu, činili su to i drugi igrači, ali će plasman Srbije na Svetsko prvenstvo u fudbalu ostati upamćen po uklizavanju i šutu Aleksandra Prijovića… »

Pedeset razloga zašto Vulin mora biti smenjen

Danas 11.10.2017
1. Zato što ne govori istinu o tome kako je sakupio 250.000 evra za kupovinu stana. 2. Zato što je 23 puta, on ili neko drugi u njegovo ime, odlazio put daleke Kanade kako bi u majčicu Srbiju stiglo 9.000 po 9.000 evra. 3. Zato što put Kanade nije… »

Dodeljena Oktobarska priznanja grada Požarevca

Danas 11.10.2017
Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, na sednici od 8.10.2017. godine, doneo je odluku da povodom 15. oktobra „ Dana oslobođenja Grada Požarevca“, nagrade Grada Požarevca, za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu… »

Baku (2): Život u prefabrikovanom kontejneru

Danas 11.10.2017
Sa teškoćom se stiže do mora - pesak, zujanje, topao i vlažan vazduh, bleda mesečina usporavaju hod. Po plaži su rasute kore od lubenice, plastične boce, iskorišćene papirne maramice. Na jednom deblu koje se ko zna kako našlo tu na obali… »

Smit: Bez političke volje unutar EU za vojno angažovanje u mirovnim operacijama

Danas 11.10.2017
Ideja o robusnim mirovnim snagama Evropske unije nije ostvarena, ocenio je profesor Majkl Smit sa Univerziteta u Aberdinu, koji je danas na početku Beogradskog bezbednosnog foruma održao predavanje o bezbednosnoj politici EU i njenim misijama radi… »

Srbija poslala nepotpune dokumente o radikalima u Hag

Danas 11.10.2017
Haški tribunal zatražio je od Srbije da tužiteljki u procesu protiv predstavnika Srpske radikalne stranke, Vjerice Radete i Petra Jojića, optuženih za nepoštovanje tog suda u predmetu protiv njihovog šefa Vojislava Šešelja, dostavi dodatna… »

Slabije plaćeni poslovi idu ženama

Danas 11.10.2017
* Janković: Neophodno ohrabrivati i devojčice i dečake da zanimanja biraju na osnovu sopstvenih interesovanja i ambicija, a ne na osnovu stereotipa * Atanacković: Razlike nedopustive, odabrati radnike ne prema polu, već po kvalitetu. Muškarci su u… »

Javna nabavka za biciklističke staze

Danas 11.10.2017
Grad Požarevac planira izgradnju tri pešačko-biciklističke staze, zbog kojih je raspisao javnu nabavku za izradu tehničkog projekta. Jedna staza vodiće od Požarevca do Kostolca, druga od Požarevca do Ljubičeva, a treća od Lučice do Poljane… »