Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 11.10.2017

Protest Sindikata obrazovanja

Danas 11.10.2017
U utorak je u centru grada održan protest Sindikata obrazovanja Požarevac, koji traži da se iz procedure povuče nacrt novog Zakona o zaposlenima u javnim službama i da se prosvetarima povećaju plate za 25 odsto. Osim organizovanja protesta, ovaj… »

Donacija Opštoj bolnici u Požarevcu

Danas 11.10.2017
Opšte bolnica u Požarevcu prva je bolnica u Srbiji koja će koristiti najsavremeniji holter aparat za dijagnostikovanje poremećaja disanja u snu. Zahvaljujući donaciji kompanije “Meser Tehnogas”, lekari internog odeljenja sada će za lečenje… »

Mosurović: I dalje sam nezaposlen

Danas 11.10.2017
Smenjeni direktor OŠ Svetozar Miletić, Miroljub Mosurović demantovao je vest da će ubuduće raditi u Savezu za sport i fizičku kulturu i za N1 rekao da je nezaposlen. "Nalazim se na listi tehnoloških viškova, delim sudbinu svih ljudi u prosveti… »

Da li postoji balkanska duša?

Danas 11.10.2017
Grčki fotoreporter Todoris Nikolau proveo je poslednje tri godine na Balkanu pokušavajući da odgovori na pitanje - postoji li balkanska duša? Upravo je to i naslov njegove izložbe, "U potrazi za balkanskom dušom", o kojoj je danas pisao i "Njujork… »

Poverenica: Moguće je postići ravnopravnost

Danas 10.10.2017
Bez obzira što će uvek postojati pojedinačni primeri kršenja ljudskih prava, moguće je postići ravnopravnost i izboriti se sa diskriminacijom, izjavila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, koja je u Briselu… »

Specijalna medalja Lindi Vong iz Kine

Danas 10.10.2017
Na svečanosti povodom Dana grada, 9. oktobra, dodeljena su najviša gradska priznanja pojedincima i kolektivima koji su doprineli razvoju Užica, a poslate su poruke o potrebi bržeg razvoja grada i "o večnom srpsko-kineskom prijateljstvu". Povelje… »

Umetnost protiv stigmatizacije

Danas 10.10.2017
Starost, bolest, invaliditet nisu bauci i upravo vođeni ovom idejom zaposleni u zrenjaninskom muzeju pokrenuli su kreativne radionice za korisnike Gerontološkog centra Zrenjanin. Predavanja i izrada radova održavaju se u domu za stara lica, a ponuđena… »

"Da li se kažnjavaju poslodavci?"

Danas 10.10.2017
Povodom najave ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da će se uvesti mehanizam kontrole bolovanja kako bi se sprečile zloupotrebe, Fondacija centar za demokratiju ukazala je na brojne probleme sa kojima se… »

God Save the Queen

Danas 10.10.2017
* "Vaspostavljanje" monarhije nećemo gledati ni uživo ni na televiziji. Sudeći po Prvoj televiziji Beograd je u subotu bio pozornica na kojoj se odigrao "istorijski događaj". Naime, tog dana je u Sabornoj crkvi patrijarh Irinej venčao princa Filipa… »

UNS: Ukinuta presuda za mobing

Danas 10.10.2017
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda iz 2016. godine po kojoj je tadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Ratko Dmitrović odgovoran za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović i slučaj vratio na ponovno… »