Arhiva » Vesti » Večernje novosti 21.10.2017

Zločin kod Pribojske Banje Sahranjen napadač, pismo nije otkrilo motiv krvavog pira

Šok u Suvom Polju nakon što je Radenko Trišović ranio četvoro, pa se ubio. Ministarstvo sprovodi vanredni nadzor u Centru za socijalni rad

Večernje novosti subota, 21. oktobar 2017.  |  A. ROVČANIN

ZAŠTO je Radenko Trišović (63), pre dva dana u Suvom Polju kod Pribojske Banje, teško povredio bivšu suprugu Milijanu Trišović (60), njenu sestru Danu Raketić (63), majku Drinku Vakirević (80) i svog pašenoga Radojka Raketića (63), ostaje misterija. Radenko se nakon zločina obesio, a policija je u njegovom domu pronašla oproštajno pismo, koje ne otkriva motive krvavog pira.

U međuvremenu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja sprovodi vanredan nadzor u pribojskom Centru za socijalni rad.

PROČITAJTE JOŠ - Ranio četvoro, pa se obesio (FOTO)

Komšija Radojko Raković kaže da je odlično poznavao porodicu Trišović, te da još ne može da veruje šta se desilo i koja je nevolja naterala Radenka da posegne za oružjem, a kasnije i sebi da presudi.

- Bio je miran i tih čovek, gotovo da sam ga svaki dan viđao. Njegova bivša supruga je radila kao nastavnica ruskog jezika, uvek je bila spremna da pomogne svima u selu, ne znam šta mu je ovo trebalo da uradi - u čudu kaže Radojko.

U kući Radenka Trišovića nakon uviđaja koji su sproveli pripadnici MUP PU Prijepolje pronađeno je oproštajno pismo. Kako saznajemo, u njemu se ne navode motivi i razlozi za ono što je učinio već je samo najavio svoje samoubistvo.

PROČITAJTE JOŠ - BIVŠI MUŽ JE UPUCAO U LEĐA: Bosiljka izgubila bitku za život

U pribojski Centar za socijalni rad stigli su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gde obavljaju vanredan inspekcijski nadzor ove ustanove. Direktor Centra za socijalni rad Zoran Polić kaže da ovoj ustanovi, u poslednjih godinu dana, niko od familije nije prijavljivao Radenka za nasilje u porodici.

- Kod nas su došli predstavnici ministarstva i obavljaju jednu vrstu nadzora. Tokom zadnjih 12 meseci niko od članova porodice nije kontaktirao sa nama. To se dešavalo u ranijim godinama kada je supruga Milijana prijavljivala Radenka, međutim nakon razgovora obavljenih sa njim nesuglasice bi sporazumno i mirno rešavali - ističe Polić.

Radojko Raković, komšija

Povređeni tokom krvavog pira Radenka Trišovića nisu životno ugroženi. Pašenog napadača Radojko Raketić zadobio je prostrelnu ranu vatrenim oružjem, a posle zbrinjavanja u užičkoj bolnici njegovo stanje je stabilno.

PROČITAJTE JOŠ - Optuženi dvostruki ubica i dalje ćuti!

- Raketić se, kao i bivša supruga napadača Miljana Trišović, nalazi na Odeljenju intenzivne nege u Užicu. Ona je zadobila jedan ubod nožem i oporavlja se od teških povreda - objasnila je Danijela Vasiljević, portparol Zdravstvenog centra Užice.

Ostali povređeni, svastika napadača Dana Raketić i tašta Drinka Vakirević, zbog posekotina su zbrinuti u pribojskoj bolnici.

PROČITAJTE JOŠ - STRAVIČAN ZLOČIN U BANATSKOM KARLOVCU: Nožem izbo ženu pa sebi prerezao vrat! (FOTO)

SAHRANjEN NA SEOSKOM GROBLjU

UBICA Radenko Trišović sahranjen je u petak na groblju u Suvom Polju. Mesto gde će počivati nedaleko je od kuće u kojoj je počinio krvavi pir, odnosno gde se obesio.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.