Arhiva » Vesti » RTS 07.12.2017

Linta: Skandalozno ponašanje Izetbegovića

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio je skandalozno ponašanje bošnjačkog člana Predsendištva BiH Bakira Izetbegovića tokom posete Beogradu jer je, kako kaže, jasno stavio do znanja da se zalaže da BiH prizna lažnu državu Kosovo.

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Linta: Skandalozno ponašanje Izetbegovića

Bakir Izetbegović dobro zna da to nije moguće bez saglasnosti sva tri člana Predsedniptva BiH ali, bez obzira na to, želi da pokaže u Beogradu svoj negativan stav prema Srbiji, naveo je Miodrag Linta u pisanom saopštenju dostavljenog medijima.

"Navedeno ponašanje Izetbegovića nije ništa novo niti neočekivano jer je dobro poznato da on zastupa stav da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH i da je učestvovala u nepostojećem genocidu u Srebrenici", kaže Linta.

Takvo mišljenje zastupaju gotovo svi bošnjački političari, intelektualci i verski dostojanstvenici, navodi Linta.

Zato, smatra, treba prihvatiti činjenicu da Bakir Izetbegović vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji i da njega suštinski ne zanimaju mir, stabilnost, saradnja i pomirenje srpskog i bošnjačkog naroda.

"Cilj njegove politike jeste stvaranje unitarne i islamske BiH u kojoj bi Srbi bili građani drugog reda i ponižavanje Srbije", smatra Linta.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Bakir Izetbegović Kosovo

©2018 Netmark d.o.o.