Arhiva » Vesti » Srbija danas 07.12.2017

"Skandalozno ponašanje Izetbegovića, jasno stavio do znanja da se zalaže da BiH prizna lažnu državu Kosovo"

- Cilj njegove politike jeste stvaranje unitarne i islamske BiH u kojoj bi Srbi bili građani drugog reda i ponižavanje Srbije - kaže Linta

Srbija danas četvrtak, 7. decembar 2017.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio je danas skandalozno ponašanje bošnjačkog člana Predsendištva BiH Bakira Izetbegovića tokom posete Beogradu jer je, kako kaže, jasno stavio do znanja da se zalaže da BiH prizna lažnu državu Kosovo.

- Bakir Izetbegović dobro zna da to nije moguće bez saglasnosti sva tri člana Predsedništva BiH ali, bez obzira na to, želi da pokaže u Beogradu svoj negativan stav prema Srbiji. Navedeno ponašanje Izetbegovića nije ništa novo niti neočekivano jer je dobro poznato da on zastupa stav da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH i da je učestvovala u nepostojećem genocidu u Srebrenici - naveo je Linta u pisanom saopštenju dostavljenom medijima.

Takvo mišljenje zastupaju gotovo svi bošnjački političari, intelektualci i verski dostojanstvenici, kaže Linta.

Miodrag Linta

Foto: Media Centar

Zato, smatra, treba prihvatiti činjenicu da Bakir Izetbegović vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji i da njega suštinski ne zanimaju mir, stabilnost, saradnja i pomirenje srpskog i bošnjačkog naroda.

- Cilj njegove politike jeste stvaranje unitarne i islamske BiH u kojoj bi Srbi bili građani drugog reda i ponižavanje Srbije - kaže Linta.

Pročitajte i:

Palata Srbije: Predsednik Vučić i Dragan Čović iz Predsedništva BiH o auto-putu Beograd-Sarajevo, utvrđivanju granica i razmeni teritorija

Palata Srbije: Predsednik Vučić i Dragan Čović iz Predsedništva BiH o auto-putu Beograd-Sarajevo, utvrđivanju granica i razmeni teritorija Predsedništvo BiH iznelo stav o Kosovu, Izetbegović napravio scenu, Vučić reagovao osmehom (FOTO)

Predsedništvo BiH iznelo stav o Kosovu, Izetbegović napravio scenu, Vučić reagovao osmehom (FOTO) Vučić sa Čavušogluom: Do kraja godine još dve turske fabrike

Vučić sa Čavušogluom: Do kraja godine još dve turske fabrike


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Linta: Skandalozno ponašanje Izetbegovića

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.

"Rekao sam Draganu: Nemoj, molim te, u ime svih nas..."

Vesti online četvrtak, 7. decembar 2017.

A Bakir kaže: Molio sam Dragana pre konferencije

Mondo četvrtak, 7. decembar 2017.

„Rekao sam Draganu: Nemoj, molim te, u ime svih nas“

Sputnik četvrtak, 7. decembar 2017.

Ključne reči

Bakir Izetbegović Kosovo

©2018 Netmark d.o.o.