Arhiva » Vesti » Srbija danas 07.12.2017

Stefanović o hapšenju zbog pretnji Mariniki Tepić: Drago mi je što sada i kritičari odaju priznanje policiji!

MUP o svakom slučaju, koji se prijavi policiji ili koji njegovi pripadnici sami uoče, odmah obaveštava nadležno tužilaštvo i po njihovom nalogu preduzima zakonske mere i radnje

Srbija danas četvrtak, 7. decembar 2017.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je zadovoljstvo što su česti kritičari policije danas odali priznanje pripadnicima MUP-a za brzu reakciju i hapšenje osumnjičenog zbog pretnji poslanici Mariniki Tepić.

Stefanović je naglasio da MUP o svakom slučaju, koji se prijavi policiji ili koji njegovi pripadnici sami uoče, odmah obaveštava nadležno tužilaštvo i po njihovom nalogu preduzima zakonske mere i radnje.

- Do sada je uhapšen veći broj osoba zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, odnosno zbog pretnji koje su uputili opozicionim političarima ili novinarima. Ne postoji nijedno delo pretnje koje je prošlo bez policijske istrage - naglasio je ministar.

U nekim slučajevima, kako je ukazao, protiv osumnjičenih su podnošene odgovarajuće krivične prijave, a u nekim je tužilaštvo procenilo da ne postoje elementi krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, poput recimo uvrede, pa su oštećeni upućeni da podnesu privatne tužbe.

- Bez obzira na sve zlonamerne komentare, kao i pokušaje urušavanja integriteta najviših rukovodilaca policije, želim da im pružim punu podršku, jer oni svojim požrtvovanim i predanim radom popravljaju rezultate i imidž policije iz godine u godinu. Reč je o profesionalcima koji imaju višedecenijsko iskustvo - istakao je Stefanović.

Foto: Profimedia

On je poručio da će MUP nastaviti odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da ga nikakvi pritisci neće u tome pokolebati.

-Neću dopustiti da bilo ko, zarad sticanja jeftinih političkih poena, napada policiju i osporava njen rad - zaključio je Stefanović.

T. L. (29) je uhapšen zbog sumnje da je uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić i biće priveden tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Pročitajte i:

NEBITNI SU: Janković i Jeremić najavili da bojkutuju izbore u pet opština, a u stvari njih bojkotuje narod

NEBITNI SU: Janković i Jeremić najavili da bojkutuju izbore u pet opština, a u stvari njih bojkotuje narod ELITA ILI PRELETAČI U POTRAZI ZA NOVIM VOĐOM: Zašto demokrate menjaju mišljenje i stavove kako vetar duva?

ELITA ILI PRELETAČI U POTRAZI ZA NOVIM VOĐOM: Zašto demokrate menjaju mišljenje i stavove kako vetar duva? Žuta hobotnica hoće da se vrati na vlast: Gurnuli su Srbiju u propast i sad bi opet da je vode

Žuta hobotnica hoće da se vrati na vlast: Gurnuli su Srbiju u propast i sad bi opet da je vode


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.