Arhiva » Vesti » Telegraf 07.12.2017

Radnici "Fijata" stupaju u štrajk upozorenja

Nije ispunjeno ono što je dogovoreno

Telegraf četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Telegraf.rs/Beta

Sindikat "Nezavisnost" u kragujevačkoj fabrici "Fijat" organizovaće u ponedeljak, 11. decembra jednosatni štrajk upozorenja kako bi podsetio rukovodstvo fabrike da nije ispunjeno ono što je dogovoreno posle letošnje obustave rada, rekao je predsednik tog sindikata Zoran Stanić.

"Fijat" u Kragujevcu prekinuo proizvodnju na jedan dan: Nedostaju im delovi

- Štrajk upozorenja biće organizovan na radnim mestima, od 13.30 do 14.30 časova, kako bi poslovodstvu, ali i Vladi Srbije kao suvlasniku fabrike, skrenuli pažnju da je naš položaj sve teži i da nema rezultata sporazuma potpisanog posle prestanka štrajka održanog pre pet meseci - rekao je Stanić.

On je naveo da ne očekuje veliki odziv radnika na poziv tog sindikata koji nema reprezentativnost, jer su, prema njegovim rečima, zaposleni zaplašeni da ne izgube radno mesto.

- Uslovi rada su sve teži jer je dosta radnika napustilo fabriku, a niko nije zaposlen. Ne znamo kakvi su rezulati rada komisije koja je trebalo da ispita organizaciju posla. Plate nisu povećane već su samo usklađene sa rastom inflacije, a neizvesna je isplata dogovorenih bonusa efikasnosti - rekao je Stanić.

Radnici fabrike FCA bili su u generalnom štrajku od 28. juna do 18. jula. Rukovodstvo fabrike je pristalo da pregovara sa radnicima tek kad je prekinut štrajk i dogovoreno je povećanje plata od avgusta za 2,2 odsto i u 2018. za 4,5 odsto.

Dogovorena je i isplata bonusa i da se naknada za noćni prevoz udvostruči, kao i da u naredne tri godine zaposleni u FCA ne obustavljaju proizvodnju.

(Telegraf.rs/Beta)


Objavljeno na sajtu telegraf.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Najavljen štrajk upozorenja u Fijatu

RT Kragujevac četvrtak, 7. decembar 2017.

U ponedeljak štrajk upozorenja u FIAT-u

Ritam grada Kg četvrtak, 7. decembar 2017.

Sindikat Nezavisnost: Štrajk upozorenja u “Fiat-u”

InfoKG četvrtak, 7. decembar 2017.

Komentari

Ključne reči

Kragujevac Sindikat Fijat Fiat

©2018 Netmark d.o.o.