Arhiva » Vesti » Nova ekonomija 11.12.2017

Vučić: Grade se jeftini stanovi za pripadnike bezbednosnih službi

Nova ekonomija ponedeljak, 11. decembar 2017.

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbenosti počeće verovatno na proleće naredne godine, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stanovi su namenjeni za pripadnike Vojske Srbije, policije, Bezbednosno-informativne agencije, gradiće se u šest gradova Srbije, a cena kvadrata mogla da bude prosečno oko 500 evra, kazao je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka Komisje koja će se time baviti rekao da je oko 20.000 zaposlenih u MUP bez stana, oko 14.000 u VS i oko 1,500 u BIA a uključeni će biti i oni koji rade u zatvorima, ali i dodao da su to grube procene i da će Vlada do 15. januara izaći sa konkretnim podacima.

"Nismo mogli da uđemo u ovu realizaciju ranije, jer je bilo potrebno državno učešće. Sada su stvoreni uslovi za ulazak u veliki projekat državne stanogradnje", rekao je predsednik Vučić i ukazao da će za izgradnju oko dva miliona kvadrata učešće države biti 250 miliona evra.

"Ideja je da popravimo životni standard ljudima koji rade težak posao za našu državu. Mislim da policiju, vojsku, pripadnike Vojno-bezbednosne agencije, čuvere zatvora zbog kojih se osećamo bezbedno, a imaju nevelika primanja i teško mogu sebi da priušte rešavanje stambenog pitanja dugoročno, da moramo da ih zbrinemo", istakao je Vučić.

Učestvovao je, kaže, na današnjem sastanku zato što je zamoljen da to učini i jer je to bila njegova ideja, ali će ceo posao izneti vlada, a on je uveren da će premijerka i njen kabinet uspeti da to sprovedu kvalitetno i do kraja.

"Naš cilj je da ako školujemo policajce i vojnike, a ulagaćemo sve više u njihovo obrazovanje, naš cilj je da oni ostanu u vojsci i policiji", dodao je predsednik Srbije.

Kako je istakao, stanovi će se prodavati pod najpovoljnijim uslovima.

Cena kvadrata će biti u proseku 500 evra - u Vranju će biti manje, a u Beogra


Objavljeno na sajtu novaekonomija.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

U kasarnama - soliteri

Večernje novosti ponedeljak, 11. decembar 2017.

"Gradnja stanova na proleće, kvadrat oko 500 evra"

RTS ponedeljak, 11. decembar 2017.

"Mali perfektno, BG na vodi nije ona jedna kafana"

B92 ponedeljak, 11. decembar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.