Arhiva » Vesti » Južne vesti 12.12.2017

"Niš ekspres" zloupotrebljava Gradsku autobusku stanicu?

Južne vesti utorak, 12. decembar 2017.  |  M. Z. Južne vesti

Zato što različito naplaćuju peronske karte putnicima, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak 17. novembra protiv Niš ekspresa da bi utvrdila da li je ovo preduzeće zloupotrebilo svoj monopolski položaj.

Naime, ako ne putujete nigde, sam ulazak na peron glavne autobuske stanice košta 300 dinara. Putnici koji ne putuju Niš ekspresom plaćaju 160 dinara, a cena peronske karte za one koji se voze ovim niškim prevoznikom zavisi od kilometraže.

Komisija će, u toku postupka, ispitati da li je navedeno društvo, kao upravljač jedinom autobuskom stanicom u Nišu, zloupotrebilo dominanatan položaj naplaćivanjem različitih cena za stanične usluge putnicima - navode iz Komisije.

Inače, zemljište na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica je u vlasništvu države i Grada Niša, a sama zgrada je u posedu Niš ekspresa. Skoro svi putnici koji dolaze ili odlaze iz Niša koriste ovu centralnu nišku autobusku stanicu, jedinu koja može da primi veliki broj autobusa.

Pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku da iste dostave na adresu: Komisije za zaštitu konkurencije, Savska 25/IV, Beograd - rekli su iz Komisije.

Podsetimo, peronske karte su poskupele jula 2016, što je izazvalo nezadovoljstvo Nišlija., a iz Niš ekspresa su tvrdili da time štite putnike.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Niš

©2018 Netmark d.o.o.