Arhiva » Vesti » OK radio 12.01.2018

Vranje: Majka i ćerka obolele od morbila, nema epidemije

Poslednjih dana u Vranju je laboratorijski potvrđeno prisustvo morbila kod majke i ćerke iz Vranjske Banje i još jedne osobe, ali i pored još nekoliko sumnjivih slučajeva, nema epidemije malih boginja.

OK radio petak, 12. januar 2018.  |  OK Radio

Prema rečima dr Slađana Stankovića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), situacija u Vranju nije alarmantna i pored tri potvrđena slučaja malih boginja.

- Prisustvo morbila je potvrđeno kod majke i ćerke iz Vranjske Banje, koje su zaražene na Dečjoj internoj klinici u Nišu i još jedne osobe sa teritorije Vranja.

Majka i ćerka su imale klasičnu kliničku sliku, ali nisu hospitalizovane – kaže Stanković i dodaje da ima još nekoliko pojedinačnih sumnjivih slučajeva, kod kojih je u toku ispitivanje.

Iako je na početku praksa bila da se epidemija malih boginja proglasi nakon potvrđena najmanje dva slučaja na teritoriji jedne opštine, u Vranju zvanične epidemije nema.

Stanković navodi da epidemija nije proglašena jer nije bilo prenošenja morbila sa zaraženih na druge osobe.

Trenutno je najozbiljnija situacija u Surdulici, gde se najverovatnije radi o epidemiji, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.


Objavljeno na sajtu okradio.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vranje Niš

©2018 Netmark d.o.o.