Arhiva » Vesti » Niške vesti 13.01.2018

SVE JE SPREMNO za doček (FOTO)

Niške vesti subota, 13. januar 2018.  |  Niške Vesti

Pravoslavnu Novu godini Nišlije će dočekati u Parku „Sveti Sava“. Gradska opština Medijana godinama tradicionalno organizuje program preko dana ali i veliki koncert za sam doček.

Okupljene Nišlije zabavlja će jedan od trenutno najpopularnijih bendova u Srbiji Tropiko bend. Predsednik opštine Nebojša Kocić poziva Nišlije na koncert i moli da se ne koriste pirotehnička sredstva, jer se u parku očekuje blizu deset hiljada ljudi.

„Molim Nišlije i prijatelje iz susednih gradova da kada dođu večeras u Park „Sveti Sava“ ne donose pirotehnička sredstva jer smo mi obezbedili odličan vatromet koji će trajati više od 5 minuta. Očekujem da večeras na koncertu bude i do 10 hiljada ljudi, jer će zbog Tropiko benda doći i puno ljudi iz drugih gradova“, rekao je Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana.

Dve novogodišnje predstave za niške mališane odigrali su bugarski i niški lutkari.

Nišlije su odigrale scensko-lutkarski mjuzikl pod nazivom „Kako su postala dobra deca“, koji prati rođenje i razvoj dece agosti iz Bugarske predstavu Dramskog pozorišta „Dragomir Asenov“ – „Prljave pare“ iz Montane u Bugarskoj, koja na šaljiv način opisuje odnos prema novcu, na bugarskom jeziku.

Predstave su deo projekta „Unapređenje nematerijalne kulturne baštine u prekograničnom regionu“ koji Gradska opština Medijana realizuje u saradnji sa bugarskim gradom Montana.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Objavljeno na sajtu niskevesti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Nova godina Sveti Sava

©2018 Netmark d.o.o.