Arhiva » Vesti » Jug press 13.01.2018

U Nišu doček Nove godine večeras, preko dana pozorišne predstave

Jug press subota, 13. januar 2018.

NIŠ

Noćas u 24.00 sati Nišlije će u Parku Svetog Save tradicionalno dočekati Pravoslavnu Novu godinu. Nastupiće jedan od trenutno najpopularnijih bendova u Srbiji- „Tropiko bend“. Koncert počinje u 22 sata i 30 minuta i trajaće do 01.00 sat iza ponoći. Nova godina po Julijanskom kalendaru u organizaciji najveće niške opštine Medijane biće dočekana uz odbrojavanje i pratnju vatrometa.

Iz ove gradske opštine apeluju da građani ne donose pirotehnička sredstva, jer će time ugroziti svoju i bezbednost svih učesnika i gostiju ovog lepog događaja.

Uoči dočeka Pravoslavne , ili kako je u Srbiji radije zovu Srpske nove godine , mališani će u Parku imati prilike da vide dve pozorišne predstave. Najpre je , sa početkom 11.00 sati na programu scensko-lutkarski mjuzikl Pozorišta lutaka u Nišu pod nazivom „Kako su postala dobra deca“. Novogodišnja predstava “Kako su postala dobra deca“ je scensko-lutkarski mjuzikl koji na maštovit i edukativan način prati razvoj deteta, njegov dolazak na svet, prve korake i dalje sazrevanje. Sa pričom o odrastanju, dečjim očekivanjima i radostima, prepliće se i priča o lepom ponašanju, dobroti, nesebičnom davanju i darivanju. Likovi iz ove predstave poručuju deci da su međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija vrednosti koje treba da ih vode kroz život. Uz to, naši junaci će pesmom i igrom razgaliti svakog malog i velikog gledaoca. Novogodišnja čarolija počinje…

U nastavku, od 13.00 časova biće izvedena predstava Dramskog pozorišta „Dragomir Asenov“ – „Prljave pare“ iz Montane u Bugarskoj, koja na šaljiv način opisuje odnos prema novcu. Ova predstava izvodi se na bugarskom jeziku.

Predstave su deo projekta „Unapređenje nematerijalne kulturne baštine u prekograničnom regionu“ koji Gradska opština Medijana realizuje u saradnji sa bugarskim gradom Montana.


Objavljeno na sajtu jugpress.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

SVE JE SPREMNO za doček (FOTO)

Niške vesti subota, 13. januar 2018.

Ključne reči

Nova godina Niš

©2018 Netmark d.o.o.