Izvor: Danas arhiva vesti 14.01.2018

Zemljotres od 7,3 Rihtera

Danas 14.01.2018
Snažan zemljotres od 7,3 Rihtera pogodio je obalu Perua rano jutros, ali je upozorenje na cunami za Peru i delove Čilea vrlo brzo opozvano, prenosi AP. Američka geološla služba objavila je potres imao preliminarnu jačinu od 7,3 stepena, ali nije… »

Ne krivi trenera za minus 32

Danas 14.01.2018
U danu kada su Los Anđeles Klipersi po četvrti put u sezoni pobedili nemoćni Sakramento (126:105), ponovo deklasiravši Kingse u razmaku od par dana, Denver Nagetsi doživeli su pravu blamažu u San Antoniju (112:80). Uprkos tome što je individualno… »

Salmonela u mleku u prahu

Danas 14.01.2018
Direktor kompanije Laktalis Emanuel Besnie saopštio je danas da je u 83 države povučeno 12 miliona kutija mleka u prahu za bebe pošto je u fabrici otkrivena salmonela. Proizvodi se u svetu prodaju kao brendovi "Milumel", "Picot" i "Celi", a proizvodi… »

Brnabić očekuje prljavu kampanju

Danas 14.01.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da če, uprkos tome što nije član SNS, učestvovati u kampanji za beogradske izbore, ali je predvidela da će kampanja biti izuzetno prljava i da se neće birati sredstva, "jer mi imamo rezultate koji su… »

Vučić domaćin Abeu

Danas 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin delagaciji Japana koju će predvoditi premijer Šinzo Abe tokom zvanične posete Srbiji u ponedeljak, 15. januara. Prema programu posete, svečani doček za japanskog premijera biće organizovan ispred… »

Porodično nasilje obeležilo početak Nove godine

Danas 14.01.2018
Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević kaže za RTS da je od početka godine bilo nekoliko slučajeva nasilja, u kojem je ubijena jedna devojka i slučaj porodičnog nasilja kada je nasilnik izvršio samoubistvo. Vesna Stanojević je… »

Živković: I ćutanje oko RTS-a je odgovor

Danas 14.01.2018
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da opozicija, koja je podnela Radio televiziji Srbije (RTS) i Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahteve za poštovanjem zakona i medijskih standarda, nije dobila nikakav odgovor. On je… »

Šutanovac: Razvoj umesto propadanja

Danas 14.01.2018
Uspeh je jedino smena Vučićevog režima, Malog i Vesića, i mi ćemo učiniti sve da dođe to toga, izjavio je za Blic predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac, povodom beogradskih izbora, i naglasio da "demokrate ulaze u svaku utakmicu da… »

Tasovac: Bolje da te ujede gnu, nego da te zove Vučić

Danas 14.01.2018
Direktor Beogradske fiharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac pamti saradnju sa Aleksandrom Vučićem po tome šta je sve naučio od njega, i to ne samo o politici, ali i po tome "da je bolje da te gnu ujede, nego da ne… »

LSV: Nova radna mesta i moderne škole umesto raketnih sistema

Danas 14.01.2018
Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predstavnike državnih organa Republike Srbije da počnu valjanije da procenjuju šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji. Izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše… »