Izvor: Sputnik arhiva vesti 14.01.2018

Dodik: Nisam protiv SAD i EU, ali jesam protiv držanja lekcija

Sputnik 14.01.2018
Biti dosledan ne znači biti tvrd, kaže predsednik RS Milorad Dodik povodom primedaba da vodi tvrdu politiku prema Zapadu, uz napomenu da on nije protiv SAD ili EU, ali da jeste protiv, kako kaže, „njihovog razbacivanja i držanja predavanja“ u… »

Vučić: Ruski diplomatski specijalac u Beogradu — jasna poruka

Sputnik 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras o mogućem dolasku Aleksandra Bocana Harčenka za ambasadora Rusije u Srbiju, da je to verovatno i da je svakako reč o diplomati koji važi za najboljeg poznavaoca regiona i eksperta za rešavanje… »

Naučnici u strahu: Nešto se čudno događa s morem

Sputnik 14.01.2018
Promene na morskom dnu primećene su u raznim delovima okeana, svuda po svetu! Zahvaljujući klimatskim promenama i ubrzanom otapanju leda nivo okeana raste, a morsko dno se deformiše. Naučnici sa Delft univerziteta u Holandiji objavili su istraživanje… »

Kontraudar na „Put svile“: Japan ulazi u Srbiju da parira moćnom azijskom rivalu

Sputnik 14.01.2018
Premijer Japana Šinzo Abe posetiće danas Srbiju. Srbija je jedina zemlja van Evropske unije koju će posetiti japanski premijer, prvi od 1987. O izuzetnoj važnosti posete, za Sputnjik govori japanolog Dragan Milenković, dugogodišnji dopisnik Tanjuga… »

Da li je Tramp oklevetan ili je „stabilni genije“ ipak mentalno nestabilan?

Sputnik 14.01.2018
Donald Tramp, koji je sebe proglasio za „stabilnog genija“ i pride rekao da je „kao, veoma pametan“, u stvari ima poteškoća s čitanjem, pisanjem i održavanjem pažnje, konstantno ponavlja ono što je već rekao a toga nije svestan, nije… »

Ukrajinski tragovi u napadu dronovima na ruske baze

Sputnik 14.01.2018
Može se reći da je ukrajinska vojna industrija na samrti i nije čudo ako neko ilegalno prodaje određene partije oružja ili eksploziva. Oružje je moglo stići do Sirije i preko Turske, jer bez obzira na zvaničnu državnu politiku, i dalje su aktivne… »

Kosačov: Koalicija SAD u Siriji je himera

Sputnik 14.01.2018
Odluka SAD o formiranju „pograničnih snaga bezbednosti“ na teritoriji koju kontrolišu u Siriji direktno narušava Povelju UN i suverenitet Sirije, izjavio je za Sputnjik predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije… »

Uzbuna na Havajima: Istraga u roku, nije bilo dobre zaštite

Sputnik 14.01.2018
Predsednik američke Savezne komisije za komunikacije Adžit Paji, izjavio je danas da izgleda da vlasti na Havajima nisu imale dobru zaštitu koja bi sprečila da se objavi lažna uzbuna o neposrednom raketnom napadu. On je u saopštenju dodao da je u… »

Abas: Trampov plan je šamar

Sputnik 14.01.2018
Palestinski lider Mahmud Abas nazvao je „šamarom“ plan američkog predsednika Donalda Trampa za rešavanje sukoba između Izraela i Palestine, prenela je agencija Sinhua. Na vanrednom zasedanju Centralnog saveta organizacije za oslobođenje… »

„Njuzvik“: Američke sankcije su mešanje u ruske predsedničke izbore

Sputnik 14.01.2018
Ranije su SAD optuživale Rusiju da se pomoću sajber-napada mešala u američke predsedničke izbore. Sada je došao red da Rusija optuži Vašington za sličnu intervenciju — samo u ovom slučaju, to se sprovodi nametanjem sankcija, piše… »