Izvor: Sputnik arhiva vesti 14.01.2018

KVIZ: Kako je Crna Gora herojski ginula za Srbiju

Sputnik 14.01.2018
„Mojkovačka operacija“ je bila akcija tokom koje je držana odstupnica srpskoj vojsci koja se povlačila prema Skadru. Tri meseca je Sandžačka vojska Kraljevine Crne Gore vodila danonoćne borbe na frontu od Višegrada do Novog Pazara protiv… »

Trudo: Rusija i Kina igraju važnu ulogu na Korejskom poluostrvu

Sputnik 14.01.2018
Sledeće nedelje u Vankuveru će se održati sastanak ministara spoljnih poslova više od 20 zemalja, koji ima za cilj primenu „diplomatskih napora za mirniju, prosperitetniju i budućnost bez nuklearnog oružja na Korejskom poluostrvu“. Iako su… »

Albanski glavoseča novi lider DAEŠ-a

Sputnik 14.01.2018
Iako je DAEŠ ostao bez gotovo cele teritorije koju je kontrolisao, opasnost od njega i dalje postoji. Jedan od novih lidera posrnule terorističke organizacije je Zulfi Hodža, sin albanskih imigranata koji je živeo u Americi. Američki obaveštajni i… »

Severnokorejska „armija lepotica“ (video, foto)

Sputnik 14.01.2018
Samo devojke visoke iznad 163 centimetra i iz „dobrih familija“ mogu učestvovati u nacionalnom severnokorejskom timu navijačica i tako motivisati njihove sportiste i zabavljati publiku. Nakon što se zvanični Pjongjang složio da pošalje sportsku… »

Ruski ambasador predlaže obnovu kontakata sa SAD u formatu „2+2“

Sputnik 14.01.2018
Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je tokom sastanka sa američkim ambasadorom u Moskvi Džonom Hantsmanom pokrenuo pitanje obnavljanja kontakata Moskve i Vašingtona na raznim nivoima, uključujući i format „2+2“ — između… »

Ko finansira „drugu Crnu Goru“

Sputnik 14.01.2018
U Crnoj Gori postoji fenomen sličan onom što se kolokvijalno definiše kao Druga Srbija, ali se ta „Druga Crna Gora“ u ideološkom smislu ne razlikuje mnogo od vlasti, a zadatak joj je prije svega da utiče na „preumljenje“ i pripremu javnog… »

Turska: SAD legalizuju teroriste u Siriji

Sputnik 14.01.2018
Američki planovi za stvaranje tzv. pograničnih snaga bezbednosti na teritoriji koju kontrolišu u Siriji su neprihvatljivi, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin. „SAD preduzimaju korake koji legitimišu terorističku organizaciju —… »

Srećom, snimam razgovore: Šta je to Tramp rekao o Kim Džong Unu

Sputnik 14.01.2018
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp optužio je časopis „Volstrit džurnal“ da je pogrešno preneo njegove reči o „dobrim odnosima“ sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom. „’Volstrit džurnal‘ je lažno naveo da sam… »

Orban: Putin ponovo učinio Rusiju snažnom

Sputnik 14.01.2018
Mađarski premijer Viktor Orban je u intervjuu za časopis „Velt am zontag“ kritikovao jednostranu politiku Evropske unije prema Rusiji i naglasio da je u bloku uobičajeno da se kritikuju ruske vlasti da bi se smatrali „dobrim Evropljanima“… »

Američka koalicija u Siriji stvara „pogranične snage bezbednosti“

Sputnik 14.01.2018
Koalicija na čelu sa SAD za borbu protiv DAEŠ-a počela je da u Siriji formira takozvane „pogranične snage bezbednosti“ na teritoriji koju kontroliše, izjavio je portparol koalicije za „Defens post“. „Koalicija radi zajedno sa Sirijskim… »