Arhiva » Vesti » Južne vesti 17.01.2018

DS: Niški aerodrom može sve, ali samo ne da ugrozi beogradski

Južne vesti sreda, 17. januar 2018.  |  M. Z. Južne vesti

Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu ne postoji zbog milosti Aleksandra Vučića, već zbog građana trećine Srbije, saopštavaju niške demokrate, odgovarajući na predsednikove tvrdnje da je država “dozvolila” niškoj vazdušnoj luci da se razvija.

Povodom neizvesnosti da li je razvoj niškog Aerodroma ograničen i vezan za koncesioni ugovor za Aerodrom “Nikola Tesla”, niški DS se pita kakva sudbina čeka Aerodrom “Konstantin Veliki” i da li će ugovor Srbije i francuske kompanije Vinci biti transparentan.

Niški aerodrom može sve samo ne da ugrozi veliki beogradski aedrom! Pošto je sama struktura letova sa niškog i sa beogradskog aerodroma različita, DS ponovo otvara pitanje, šta je sa težnjama, željama ali i potrebama ovog dela Srbije, ali i Balkana, sa otvaranjem kargo saobraćaja sa niškog Aerodroma?! Ako ova vlast želi da pokaže dobru volju i da dokaže da ne želi centralizaciju i aerodroma, neka se potrudi da niški Aerodrom ima i kargo saobraćaj - kažu iz DS.

Inače, na Aerodromu “Konstantin Veliki” postoji kargo saobraćaj, a pre više od godinu dana je najavljeno da će iz niške vazdušne luke leteti i Turkish cargo. Pored ovog zahteva, niška Demokratska stranka podseća i na svoju “ulogu” u razvitku niške vazdušne luke.

Razvoj niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” predstavlja kontinuitet i napor svih vlasti u Nišu od 1999. godine, dakle, nakon bombardovanja do dana danas, i ima uzlaznu putanju. Pre nekoliko godina, niški aerodrom je ušao u sastav Aerodroma Srbije, voljom vlasti SNS, i o sudbini niškog aerodroma, sada odlučuje se u Beogradu - navode iz DS.

Podsetimo, pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država dozvolila niškom aerodromu da se razvija na uštrb beogradskog, što su niške organizacije ocenila kao “najgori primer centralizma”. Takođe, predsednik je govorio i o mogućim ograničenjem broja putnika lokalnih aerodroma u budućnosti zbog ugovora sa Francuzima, što su stručnjaci osudili.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.