Ekonomija arhiva vesti 18.01.2018

Oglašena četvrta prodaja Transpetrola

B92 18.01.2018
Zrenjanin -- Stečajna upravnica Dragica Arsić oglasila je četvrtu prodaju preduzeća Transpetrola iz Sečnja, kao pravnog lica za 26. februar ove godine. Najvažnija imovina tog preduzeća u stečaju je "Ribnjak" - jezero za uzgoj konzumnog šarana u… »

BiH: Usvojili najveći budžet do sada

B92 18.01.2018
Moskva -- Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su na vanrednoj sednici ovogodišnji budžet od 2,88 milijardi KM. Za budžet je glasalo 57 poslanika, protiv je bilo 20, dok je uzdržano bilo četiri. Ovo je nominalno najveći… »

Nudle iz Rume i u Americi i Kanadi

BK TV 18.01.2018
Kompanija iz Nepala zadovoljna radom fabrike iz Rume. Fabrika instant nudli iz Rume koja je počela s radom prošle godine izvoziće 80 odsto svoje proizvodnje. "Wai Wai nudle već izvozimo širom Evrope, ali smo izvoz nudli, proizvedenih u Srbiji… »

Putin: Očekujemo otvaranje slobodne zone EEU sa Srbijom

Studio B 18.01.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin je izrazio danas očekivanje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešno završeni. „Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih… »

Sahranjen Oliver Ivanović

BizLife 18.01.2018
Foto: printscreen N1 Predsednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića prethodno je bio izložen spred crkve Svetog Nikole… »

Loše vesti se nižu: Gasi se platforma za bitkoin

Kamatica 18.01.2018
Više negativnih vesti pogurala je cene glavnih kriptovaluta naniže i uzrokovala gašenje Bitconnecta. Bitconnect, platforma za trgovanje bitkoinima koju su mnogi optuživali da funkcioniše po principu piramidalne šeme objavila je da će prestati s… »

Erste Grupa: U 2018. manje bruto potrebe za finansiranjem u centralno-istočnoj Evropi

Gde investirati 18.01.2018
Iako izgleda da su bruto potrebe za finansiranjem pod sigurnom kontrolom u 2018, neke zemlje će možda morati da intenzivno koriste mogućnosti koje pružaju tržišta u prvih nekoliko meseci ove godine. Prema budžetskom planu u Srbiji, trebalo bi da… »

Lud dan: Dok bitkoin tone, jedino pitanje je...

B92 18.01.2018
Usred ogromne rasprodaje na tržištu kriptovaluta, tražnja za zlatnim kovanicama raste enormno - čak 400 odsto. Prodaja je skočila pet puta kod jednog od najvećih dilera u Evropi. Kako je rekao direktor Koininvesta Danijel Marburger, kompanija je… »

Nudle iz Rume i u Americi i Kanadi

Ekapija 18.01.2018
CG Corp Global iz Nepala, koja je u oktobru 2017. godine otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi u kojoj će proizvoditi instant nudle Wai Wai, posle evropskog tržišta počinje izvoz i u Ameriku i Kanadu, saopšteno je iz ove kompanije. - Kada smo… »

Erste Grupa: U 2018. manje bruto potrebe za finansiranjem u centralno-istočnoj Evropi

Biznis i finansije 18.01.2018
Premda izgleda da su bruto potrebe za finansiranjem pod sigurnom kontrolom u 2018, neke zemlje će možda morati da intenzivno koriste mogućnosti koje pružaju tržišta u prvih nekoliko meseci ove godine. Prema budžetskom planu u Srbiji, trebalo bi da… »