Ekonomija arhiva vesti 18.01.2018

Sud u Kragujevcu ponovo doneo rešenje o stečaju “Staklare“

Dnevnik 18.01.2018
PARAĆIN: Privredni sud u Kragujevcu, ponovo je danas, drugi put za četiri meseca, doneo rešenje o uvođenju stečaja u Srpsku fabriku stakla (SFS) Paraćin, potvrđeno je Tanjugu u Sindikatu ove firme. Ovaj sud je i 20. septembra prošle godine uveo… »

Otvaranje slobodne zone Evroazijske unije sa Srbijom

BK TV 18.01.2018
Srbija je već predložila listu proizvoda koje bi mogla da izvozi u tu uniju. Putinova izjava ohrabruje sve potencijalne izvoznike. Predsednik Rusije Vladimir Putin je izrazio očekivanje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o… »

Sud ponovo doneo rešenje o stečaju u paraćinskoj Staklari

RTS 18.01.2018
Privredni sud u Kragujevcu, ponovo je, drugi put za četiri meseca, doneo rešenje o uvođenju stečaja u Srpsku fabriku stakla Paraćin, potvrđeno je "Tanjugu" u Sindikatu firme. Sud u Kragujevcu je i 20. septembra prošle godine uveo stečaj u… »

London - svetski finansijski centar: Bregzit još jedna pobeda Ujedinjenog Kraljevstva

Srbija danas 18.01.2018
Premijerka Tereza Mej najavila. Britanska premijerka Tereza Mej istakla je danas uverenje da bi London mogao da nastavi da bude globalni finansijski centar, čak i nakon Bregzita. - Mislim da će Grad London nastaviti da bude veliki globalni finansijski… »

BIRN: Novi borac protiv korupcije bio donator SNS

BizLife 18.01.2018
Foto: screenshot Novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić, bio je jedan od donatora Srpske napredne stranke i kandidat za odbornika na izborima u Zemunu 2016. godine, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN). Kako se… »

Samsung i Epl pod istragom u Italiji

BizLife 18.01.2018
Foto: screenshot Italijanska uprava za zaštitu konkurencije otvorila je istragu protiv Samsunga i Epla zbog navoda o programiranom zastarevanju uređaja koje proizvode, da bi prodavali nove. Sumnja se da su te dve kompanije ustanovile opštu komercijalnu… »

Tramp: Kini novčana kazna za krađu intelektualne svojine

Studio B 18.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da SAD razmatraju pozamašnu „novčanu kaznu“ u okviru istrage o navodima da Kina krade intelektualnu svojinu američkim kompanijama. To je najjasniji nagoveštaj do sada da će američka… »

Putin se uzda u Srbiju: Očekujem da će pregovori biti plodonosni

Srbija danas 18.01.2018
Ruski predsednik uveren u usepšno osnivanje slobodnih trgovinskih zona. Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešni. - Očekujemo da će… »

Kuršumlijsku Banju uskoro preuzima "Planinka"

Južne vesti 18.01.2018
Kuršumlijska banja, koja je zatvorena još 2006. godine, mogla bi uskoro da oživi, jer je za nju zainteresovano preduzeće Planinka u čijem sastavu su već Prolom i Lukovska banja, potvrdio je za Južne vesti predsednik Opštine Radoljub Vidić. Prvi… »

Hrvatska među zemljama s najviše nagrada Booking.coma, a njena četiri grada među top 20 u svijetu

SEEbiz 18.01.2018
ZAGREB - Internetski rezervacijski sustav Booking.com među 550 tisuća smještajnih objekata u 218 zemalja i teritorija ove je godine nagrade "Guest Rewiev Award 2017" dodijelila i za gotovo 25 tisuća objekata u Hrvatskoj, koja je i u grupi deset… »