Ekonomija arhiva vesti 18.01.2018

Azijske berze: Novi rekordi indeksa, čeka se podatak o kineskom BDP-u

Gde investirati 18.01.2018
Na azijskim berzama su indeksi dosegnulitigli nove najviše nivoe u istoriji jer su ulagače ohrabrili rekordi na Wall Streetu, dok je kurs evra prema dolaru skliznuo s najviših nivoa u tri godine. MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,4 posto i dotakao… »

Novi rekordi na Wall Streetu, Dow Jones iznad 26.000

Gde investirati 18.01.2018
Na Wall Streetu su u sredu indeksi skočili na nove rekordne nivoe, pri čemu se Dow Jones po prvi put u istoriji probio iznad 26.000 bodova, jer ulagači s optimizmom čekaju poslovne izveštaje kompanija. Dow Jones skočio je 322 boda ili 1,25 posto, na… »

Novo nalazište srebra, cinka i bakra u rudniku Rudnik rezultat istraživanja, a ne sreće

Nova ekonomija 18.01.2018
Pronalazak novog nalazišta srebra, cinka i bakra u rudniku Rudnik rezultat je opsežnih i detaljnih istraživanja. To je izjavio jedan od direktora kompanija Mineko limited, koja je suvlasnik rudnika uz kompanija Contango. "Teško da je reč o sreći… »

Vujović: U Srbiji nema konsenzusa da porez treba plaćati

Radio 021 18.01.2018
Srpski ministar finansija Dušan Vujović najavio je da razmišlja o smanjenju fiskalnih opterećenja. On je za "Danas" rekao i da je problem što u Srbiji ne postoji "društveni konsenzus" da poreze treba plaćati. "Manje je više." Hrvatski ministar… »

SMATSA: Rovčanin otišao, milioni mu ostaju

Mondo 18.01.2018
Smenjenenom direktoru Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), Radojici Rovčaninu, ostaje milionska direktorska plata iako prelazi na mesto savetnika. On kaže da je nije sam sebi dao. Foto: Guliver/getty images, Thinkstock čanin je danas negirao… »

Nezakoniti krediti u francima

Večernje novosti 18.01.2018
"Udruženje CHF" Poziva ministarstvo finansija, NBS i banke. Valutna klauzula, kažu, ne važi za dinarske pozajmice. NIJEDAN zakon u Srbiji ne poznaje valutnu klauzulu kao dozvoljenu mogućnost kod odobravanja dinarskih kredita, a građani koji su… »

Raspisan tender za renoviranje studentskih domova

Dnevnik 18.01.2018
BEOGRAD: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je tender za izbor izvođača radova za renoviranje đačkih i studentskih domova u nekoliko gradova u Srbiji. Radovi na renoviranju đačkih i studentskih domova trebalo bi da počnu… »

Francuske firme zainteresovane za srpsku energetiku

RTV 18.01.2018
BEOGRAD - Francuska preduzeća žele da učestvuju u mnogim energetskim projektima u Srbiji, rekli su danas ministar energetike Aleksandar Antić i ambasador Francuske Frederik Mondoloni nakon potpisivanja izjave o namerama o saradnji dve zemlje u toj… »

Nudle iz Rume i u Americi i Kanadi

Dnevnik 18.01.2018
RUMA: Kompanija CG Korp Global iz Nepala, koja je u oktobru prošle godine u Rumi otvorila svoju prvu fabriku u Evropi za proizvodnju instant nudli "Vaj Vaj", počinje izvoz i u Ameriku i Kanadu posle evropskog tržišta. "Vaj Vaj“ nudle već izvozimo… »

Ukrajina kreće u privatizaciju 3.000 preduzeća

B92 18.01.2018
Ukrajinski parlamentarci usvojili su zakon koji bi trebalo da otvori put za bržu i transparentniju privatizaciju više od 3.000 pretežno gubitaških preduzeća. "Korupcija je najrasprostranjenija u državnim preduzećima, koja su decenijama korišćena… »