Arhiva » Vesti » Alo 21.01.2018

Ružu svakog petka možete da vidite na pijaci, ovo je njena priča

Baka Ruža na pijacu dolazi već pune tri decenije

Alo nedelja, 21. januar 2018.
Alo: Ružu svakog petka možete da vidite na pijaci, ovo je njena priča

Svakog petka na bajinobaštanskoj pijaci Ruža Blagojević (66) iz Pepelja prodaje svoje pletene proizvode od vune. Tako je to već 30 godina. Mušterijama nudi vunene čarape, kape, rukavice, prsluke i džempere.

- Pletenje sam naučila još kad sam bila devojčica. Pre udaje a i posle, plela sam za kućevne potrebe. Kad mi je muž Sekula umro pre skoro tri decenije, morala sam se sama brinuti o kući, o sinu i kćerki pa sam počela da više pletem i prodajem vunene odevne predmete na pijaci. Imam puno kupaca. Nisam uspevala da napletem odevnih predmeta koliko kupci traže. Uz mene je pletenje savladala i moja snaja Kristina, profesorka engleskog jezika. Nju je sin Ljubo upoznao u Rusiji i doveo je. Fala Bogu imam od njih troje unučića - kaže Ruža Blagojević za .

Ruža obavlja svakodnevno sve kućevne poslove, brine se o ovcama, svinjama, kokošima, tovi četri bika. Neumorna je i kad se radi oko velikog malinjaka.

- Mnogi se čude kad ovoliko napletem robe. Ustajem obično u četri sata i do šest sati pletem. Uveče kad namirim stoku opet pletem do deset sati. Kad je kiša ili kad su praznici, pletem po ceo dan. Od kako mi snaja pomaže, lakše mi je, a mogu i da podmirim kupce. I kćerka Gordana, udata je u Užicu, takođe se bavi pletenjem i svoje proizvode prodaje na užičkoj pijaci - kaže Ruža.


Objavljeno na sajtu alo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.