Arhiva » Vesti » Danas 22.01.2018

Haradinaj: Motivi za ubistvo Ivanovića nisu etnički

Danas ponedeljak, 22. januar 2018.  |  Piše: Danas Online Piše: Danas

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas za HRT da je ubistvo lidera GI „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića tragedija, ali je i istakao da je Kosovo stabilno.

"Mogu postojati razni motivi, politički i kriminalni, ali nisu etnički", rekao je Haradinaj. On je dodao da je reč o izolovanom slučaju, „o tragičnom, neprihvatljivom događaju“.

„Kosovo je pokazalo da ima kapacitete i za istragu i za bezbednost uopšte. Istovremeno, stav je Kosova da ne treba nastaviti s postojećim dijalogom, nego da treba preći u njegovu završnu fazu, da Republika Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova. Mi ne želimo ići unazad. Kosovo je opredeljeno za evroatlantske integracije, za Evropu i NATO, i istovremeno neguje prijateljstvo s Amerikom koje se ističe i koje je posebno", rekao je Haradinaj.

Na pitanje kakvo je bezbednosno stanje u ovom trenutku na severu Kosova, kosovski premijer rekao je da je Kosovo stabilno.

"Kosovski Ustav i kosovski propisi primenjuju se i na severu. Postoje kosovski sudovi i policija. Naravno, onde je sve to bilo neformalnije, u ekonomiji i drugim procesima, ali se stabilizje, u procesu je stabilizacije", istakao je.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.