Arhiva vesti 25.01.2018

Žene bi mogle da budu najveći gubitnici napretka veštačke inteligencije, ali imaju i jednu veliku šansu

Blic 25.01.2018
Amazon je u Sijetlu otvorio svoju prvu prodavnicu prehrambenih proizvoda bez kasirki, podsećajući nas da dolazi vreme kada će roboti preuzeti poslove miliona ljudi. Najkasnije 2020. tehnologija i drugi faktori prekinuće karijeru 1,4 miliona ljudi… »

Brnabić: Imamo šansu da u potpunosti promenimo naše sutra

Dnevnik 25.01.2018
BEOGRAD: Naš najveći izazov je snažniji rast BDP-a i smanjenje nezaposlenosti, čevrta industrijska revolucija je naša šansa, transformacija neće moći da se završi u mandatu ove vlade, ali njena je obaveza da postavi temelje na kojima će se… »

Mitrović: Dobili smo pozajmice jer smo jedan od najvećih izvoznika

Radio 021 25.01.2018
Željko Mitrović, vlasnik kompanije Pink International Company, koja je od 2014. godine dobila više od 10 miliona evra od državne agencije na ime garancija i kredita, objasnio je ove pozajmice. Kako je otkrio CINS, Agencija za osiguranje i finansiranje… »

De Brujne: Možemo bez Sančeza, da je hteo došao bi u Siti

Vesti online 25.01.2018
Fudbaler Mančester Sitija Kevin de Brujne izjavio je da "građani" nisu pretpeli gubitak time što je Aleksis Sančez odlučio da pređe u gradskog rivala Junajted jer smatra da lider Premijer lige ima viziju bez obzira na igrače kojima raspolaže… »

Stefanović sa hrvatskim ambasadorom: Saradnja dveju zemalja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala

Kurir 25.01.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas s hrvatskim ambasadorom u Srbiji Gordanom Bakotom o saradnji policija dve zemlje, saopštio je MUP. Stefanović i Bakota su razgovarali o saradnji, pre svega, u oblasti borbe… »

Rama: Nema ukidanja Specijalnog suda

Danas 25.01.2018
Proces formiranja Specijalnog suda ne može da se preokrene, izjavio je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu albanski premijer Edi Rama, prenosi prištinski dnevnik Epoka. Smatram da je to proces koji se ne može preokrenuti, ali je važno biti otvoren… »

Prve mere u rešavanju spora: Makedonija menja ime aerodroma i autoputa

Blic 25.01.2018
Premijeri Grčke i Makedonije Aleksis Cipras i Zoran Zaev saopštili su da će započeti s primenom niza mera za izgradnju poverenja, a Zaev je obećao da će preimenovati aerodrom "Aleksandar Veliki" u Skoplju, kao i autoput. Cipars i Zaev razgovarali su… »

Nemački radio: Ništa se nije promenilo ulaskom u EU, u Hrvatskoj i dalje vlada mržnja

Blic 24.01.2018
Nemački javni radio opisao je Hrvatsku kao zemlju "koja sve više ide udesno" i u kojoj "vlada radikalni politički diskurs u kojem su ključne reči neprijatelj, domovina, narod i izdaja". "Ulazak u EU nije ništa promenio, u zemlji vlada klima mržnje… »

Čitajte na Vesti Digital: Beda prazni Balkan

Vesti online 25.01.2018
Balkan se ubrzano prazni, a to ozbiljno upozorenje posledica je alarmantnih podataka da je, među deset zemalja sa najvećim padom broja stanovništva, više država regiona, među kojima i - Srbija. Procene naših demografa nisu nimalo ružičaste jer… »

Nemci na obe strane fronta u Siriji?

B92 25.01.2018
Na severu Sirije, u regionu Afrina, vode se žestoke borbe između turske armije i jedinica sirijskih Kurda. Na strani Kurda se bore i neki nemački građani, a turska vojska koristi tenkove nemačke proizvodnje, piše “Dojče vele”. Operacija… »